Huawei ACUZATIILE Incredibile din SUA Privind Coroanvirus

Huawei este in centrul unor acuzatii incredibile venite din SUA cu privire la pandemia de Coronvirus, iata ce spune secretarul de stat al americanilor.

huawei transparenta

Huawei este in mod surprinzator trasa in intregul scandal Coronavirus care implica si China, SUA incercand sa convinga lumea ca orice companie apropiata statului chinez nu este de incredere. Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, acuza China de lipsa de transparenta in cazul pandemiei de Coronvirus, si trage un semn de egalitate cu Huawei, spunand ca nimeni nu ar trebui sa se increada nici in compania care lucreaza cu guvernul de la Beijing.

Huawei nu ar trebui sa fie o companie pe care statele lumii ar trebui sa o lase sa furnizeze echipamente de telecomunicatii 5G pentru infrastructurile lor, iar asta pentru ca ea ar fi lipsita de transparenta. Huawei are legaturi stranse cu guvernul de la Beijing, fiind foarte mult sustinuta de cei de acolo, atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere diplomatic, iar SUA considera ca guvernul chinez controleaza in totalitate “din umbra” compania.

Huawei ACUZATIILE Incredibile din SUA Privind Coroanvirus

Huawei nu prea ar trebui sa fie privita in acest mod, chiar daca guvernul de la Beijing ar fi ascuns multe in ceea ce priveste pandemia de Coronavirus, legatura cu producatorul de echipamente de telecomunicatii e cam firava aici. E destul de improbabil ca deciziile pe care guvernul chinez le-a luat in legatura cu pandemia de Coronavirus sa aiba vreo legatura si cu Huawei, ar asta pentru ca vorbim despre situatii complet diferite in cele din urma.

“Acest moment, în care Partidul Comunist Chinez nu a reușit să fie transparent și deschis și să trateze datele într-un mod adecvat, va determina multe, multe țări să regândească ceea ce făceau în ceea ce privește arhitectura lor de telecomunicații. Când Huawei vine să bată pentru a le vinde echipamente și hardware, acestea vor avea o prismă diferită prin care vor putea vedea acea decizie.”

Huawei a fost acuzata ca ajuta guvernul chinez sa acceseze de la distanta datele oamenilor care folosesc retelele de telecomunicatii ce au la baza echipamentele lor, dar in cazul Coronavirus situatia e diferita. In ciuda a ceea ce este cerut de catre SUA, e improbabil ca vreo tara sa puna in seama Huawei eventualele greseli, sau actiuni voite, ale Chinei in pandemia de Coronavirus, si e destul de normal sa fie asa, fara dovezi clare ca a existat o implicare.

Huawei se chinuie de mult sa convinga intreaga lume ca nu sunt adevarate acuzatiile pe care SUA le-a tot formulat impotriva sa de vreun an de zile incoace, iar ceea ce vedem acum nu ajuta, si e destul de deplasat.