Huawei: Anuntul RADICAL, PROBLEMA Mare la care nu se Astepta

Huawei este in centrul unui anunt radical care ii aduce problema pe care nu credea ca o va avea, iata ce a fost dezvaluit, si ce importanta mare are.

Huawei pacalire

Huawei si-a gandit o strategie extrem de interesanta in ceea ce priveste raspunsul pe care-l va avea in fata sanctiunilor venite din SUA impotriva sa, iar ca parte a lor se baza pe unele companii chinezesti sa o ajute. Printre acestea se numara si cei de la Mediatek, un mare producator de procesoare, si diverse chip-uri, pentru telefoane mobile, sau alte tipuri de dispozitive, insa se pare ca nu va veni prea mult ajutor de la aceasta companie din China.

Huawei, conform unor informatii aparute in presa din China, MediaTek ar fi urmat sa fie folosita ca intermediar pentru a cumpara de la TSMC chip-uri fara ca americanii sa stie ce se intampla. Huawei ar fi vrut sa cumpere viitoare procesoare pentru telefoanele sale de la TSMC, insa nu direct, ci prin MediaTek, deci aceasta companie ar fi devenit un intermdiar in tot procesul, ceea ce desigur ca ar fi incalcat sanctiunile impuse de catre SUA impotriva chinezilor.

Huawei: Anuntul RADICAL, PROBLEMA Mare la care nu se Astepta

MediaTek a anuntat ca nu va lua parte intr-un asemenea plan, deci nu urmeaza sa ajuge Huawei in planul sau de a eluda sanctiunile din SUA intr-un asemenea mod. Asta lasa Huawei fara alternative in ceea ce priveste cumpararea de procesoare pentru viitoare modele de telefoane, si e clar ca nici MediaTek, sau SMIC, nu au componente suficient de bune pentru a suplini lipsa celor fabricate de catre TSMC pentru cei de la Huawei in acest moment.

Huawei mai mult ca sigur s-a bazat pe faptul ca MediaTek o va ajuta doar pentru ca e o companie chinezeasca, si poate pentru ca ar vrea sa sfideze SUA, insa situatia e complet diferita. MediaTek vinde procesoare catre foarte multi producatori in afara celor din China, iar un embargo impus impotriva sa de catre SUA i-ar afecta foarte mult afacerile, deci in mod public spune ca nu va ajuta Huawei, insa cine stie ce se va intampla in secret, din moment ce s-a aflat despre acest plan.

Huawei incearca prin orice metode sa treaca peste sanctiunile din SUA, asa cum a facut-o si in ultimul an de la impunerea lor de catre americani, asa ca ramane de vazut ce anume se va intampla.