Ministerul Sanatatii: carantina localizata luata in calcul, probleme la munte si mare

Ministerul Sanatatii carantina localizata probleme munte mare

Ministerul Sanatatii, prin ministrul, Nelu Tataru, a reiterat ideea ca unele zone unde exista focare de infectie sa fie carantinate, dar a afirmat deasemenea ca exista probleme in statiunile de la munte si la mare, unde nu se respecta masurile de protectie impotriva Coronavirus.

Ministerul Sanatatii spune, intr-un interviu pentru Digi 24, ca deocamdata nu e cazul ca aceste statiuni montane si de la mare sa fie carantinate, dar ca se analizeaza cu foarte mare atentie ceea ce se intampla acolo, pentru ca oamenii nu se mai protejeaza cand ajung in aceste locatii.

Ministerul Sanatatii readuce deasemenea aminte si de faptul ca pandemia de Coronavirus este prezentata de multi ca nefiind una periculoasa, cand in realitate virusul omoara pe oricine, indiferent daca are alte boli, sau nu, dar lumea nu pare sa mai inteleaga asta, si toti, dar absolut toti, suferim.

“Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei apoi tot litoralul. Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile și atunci reevaluarea ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali.”