Planeta Pluto: Anuntul INCREDIBIL, ce are ASCUNS in Interior

Planeta Pluto este in centrul unui anunt incredibil venit de la cercetatori, iata ce au descoperit acestia in interiorul corpului cosmic din sistemul solar.

Planeta Pluto ocean

Planeta Pluto are parte de un anunt incredibil astazi, cercetatorii dezvaluind ceva ce nu parea posibil, dar iata ca realitatea uneori “bate filmul”, iar in interiorul planetei ar exista un secret foarte mare. Planeta Pluto este inghetata, acest lucru fiind logic din moment ce ea se afla la o distanta atat de mare in raport cu soarele, lipsa energiei stelei lasand corpul cosmic fara viata, dar asta doar la exterior, pentru ca in interior situatia ar fi cu mult diferita.

Planeta Pluto ar avea in interiorul sau ascunsa apa calda, ceea ce sugereaza ca ar putea avea inclusiv anumite forme de viata acolo, unele despre care desigur ca nu se stie nimic. Cercetatorii sunt totusi de parere ca in sub suprafata inghetata pe care o are planeta Pluto se afla zone cu apa calda din cauza modului in care aceasta s-a format si a evoluat de-a lungul timpului, corpul cosmic avand pare de o existenta destul de tumultuoasa, in final.

Planeta Pluto: Anuntul INCREDIBIL, ce are ASCUNS in Interior

Planeta Pluto ocean intern
Ocenul interior al planetei Pluto, FOTO : Pam Engebretson

Planeta Pluto are temperaturi de -230 de grade Celsius la suprafata, insa in interior ar exista un ocean de apana, dupa cm puteti vedea in imaginea de mai sus, s vorbim despre o structura total necunoscuta cercetatorilor. TOt ceea ce s-a format sub suprafata pe care o are planeta Pluto a avut loc in decursul a miliarde peste miliarde de ani, iar o parte din gheata vizibila pe suprafata vine din oceanul urias care s-ar intinde pe tot interiorul corpului cosmic.

Planeta Pluto are parte de o dezvaluire impresionanta aici pentru ca vorbim despre o posibila noua locatie in care cercetatorii pot merge pentru a cauta viata intr-un ocean cu apa, posibil calda. Desigur ca de aici si pana la ceva 100% clar este cale foarte lunga, insa pentru cercetatori vorbim despre o noua misiune de a cauta apa intr-o zona din sistemul solar in care in mod normal nu s-ar fi asteptat sa gaseasca ceva, dar planeta Pluto ar putea surprinde.

Planeta Pluto nu are deocamdata programata vreo misiune de explorare, asa ca ramane de vazut daca NASA, sau vreo alta agentie spatiala va decide sa initieze vreuna in viitor.