Planeta Jupiter: Anunt INCREDIBIL, IMPORTANTA pentru Omenire

Planeta Jupiter este in centrul unui anunt incredibil, iata cat de important este acesta pentru intreaga omenire, si ce trebuie sa stim cu totii.

Planeta Jupiter programare

Planeta Jupiter are parte de un anunt foarte important pentru intreaga omenire, unul despre care toata lumea trebuie sa afle pentru ca va determina intr-o foarte mare masura felul in care privim spatiul cosmic. Mai exact, misiunea care are menirea de a explora luna Europa de langa planeta Jupiter are stabilita o data la care va fi initiata, iar multumita ei omenirea ar putea afla daca exista intr-adevar viata acolo, o descoperire probabil in premiera pentru noi.

Planeta Jupiter este cea mai mare din sistemul solar, are cateva luni care o orbiteaza, insa pana in momentul de fata niciuna dintre ele nu a avut suprafata explorata, dar aceasta misiune urmeaza sa schimbe totul. Luna Europa are o buna parte din suprafata acoperita de gheata, insa sub aceasta ar exista un imens ocean care ar putea sustine viata asa cum o stim noi in momentul de fata, sau cel putin asta a descoperit NASA din observarile sale.

Planeta Jupiter: Anunt INCREDIBIL, IMPORTANTA pentru Omenire

Planeta Jupiter urmeaza sa fie vizitata de catre nava Europa Clipper, a celor de la NASA, incepand cu aprilie 2030, daca daca de lansare din Octombrie 2024 va fi respectata de catre agentia spatiala americana. NASA e interesata de luna Europa de langa planeta Jupiter deoarece aceasta are un ocean mare sub suprafata sa inghetata, acesta avand un posibil diametru de 80 de kilometri, inconjurand nucleul lunii, astfel ca e posibil ca acolo sa fie viata.

“Acum avem claritate asupra traseului și data lansării vehiculului de lansare. Europa are dimensiunea lunii Pământului, dar credem că conține de două ori mai multă apă decât toate oceanele Pământului. În partea de jos a oceanelor Pământului sunt locuri în care apa și roca interacționează, unde apa se scurge, intră în contact cu roca fierbinte și iese încărcată cu substanțe nutritive chimice – substanțe reductive.”

Planeta Jupiter are mai multe luni care o orbiteaza, insa Europa este de dimensiuni similare cu cele ale lunii care inconjoara Pamantul, desi in cazul alei noastre nu exista dovezi ca ar sustine viata. Omenirea spera ca langa planeta Jupiter ar putea gasi primele semne de viata, si asta in baza tuturor informatiilor care au venit pana acum in legatura cu ceea ce se afla atat de departe de planeta noastra, si de aici vine dorinta de explorare a corpurilor cosmice.

Planeta Jupiter nu e tocmai prietenoasa cu viata, si e improbabil ca acolo sa existe viata intr-o forma pe care o cunoastem noi acum, asa ca ramane de vazut ce va fi descoperit de NASA.