Planeta Pluto: INCREDIBIL Anunt NASA pentru TOATA Omenirea

Planeta Pluto este in centrul unui incredibil anunt venit de la NASA pentru toata omenirea, iata cat de important este acesta pentru noi toti.

Planeta Pluto clasificare

Planeta Pluto este cea mai mica din sistemul solar, iar unii dintre oamenii de stiinta nici macar nu o considera ca fiind o planeta in adevaratul sens al cuvantului, iar de aici au pornit foarte multe polemici de-a lungul timpului. Chiar daca unii nu considera planeta Pluto ca fiind o planeta, ci o “planeta pitic”, sau doar un alt obiect cosmic, un cercetator sef al celor de la NASA este de o cu totul alta parere cand vine vorba despre aceasta planeta din sistemul solar.

Planeta Pluto nu trebuie privita altfel decat ca un corp de mari dimensiuni care face parte din categoria planetelor, sau cel putin asta a spus doctorul Alan Stern, care conduce misiunea New Horizons la NASA. Ca parte a acestei misiuni, Stern a condus echipa de cercetatori care a observat planeta Pluto in cursul anului 2015, iar in baz ainformatiilor pe care el le-a vazut, este ferm convins ca aceasta este o planeta, si nu vreun alt corp cosmic din univers.

Planeta Pluto: INCREDIBIL Anunt NASA pentru TOATA Omenirea

Planeta Pluto nu poate fi clasificata in vreun alt mod pentru ca nu ar fi logic din punct de vedere stiintific sa vedem vreo alta clasificare alaturata acestei planete din sistemul solar. Stern spune ca planeta Pluto nu e clasificata in mod oficial ca o planeta pentru ca orbita sa este influentata de catre planeta Neptun, si pentru ca se afla in orbita in centura Kuiper impreuna cu alte obiecte de dimensiuni oarecum apropiate, iar de asta clasificarea sa oficiala e diferita.

“The purpose of the IAU in creating this definition was to limit the number of planets in our Solar Systems so that school kids wouldn’t have to memorize long lists of planets. Astronomers became afraid of astronomically large numbers.”

Planeta Pluto n-ar fi clasificata oficial ca o planeta, ci ca o planeta pitic, deoarece, conform lui Stern, expertii internationali n-au vrut sa clasifice toate obiectele din centura Kuiper ca fiind planete. Stern spune ca asta ar fi permis clasificarea a sute de obiecte de acolo ca planete, deci planeta Pluto n-ar mai fi ramas ultima din sistemul solar, ci ar fi fost doar una dintre multele care se afla in acea regiune in momentul de fata, si asta ar fi generat probleme.

Planeta Pluto ramane totusi in centrul multor discutii in contradictoriu cu privire la felul in care ar trebui, sau nu, sa fie clasificata, asa ca ramane sa vedem ce anume vor mai detalia oamenii de stiinta in viitor.