Planeta Venus: Descoperirea SOCANTA facuta de Cercetatori

Planeta Venus are parte de o descoperire socanta facuta de catre cercetatori, acestia observand ceva ce le-a fost ascuns timp de cateva decenii.

Planeta Venus valuri

Planeta Venus are parte de o descoperire cum nu a mai fost vazuta pana in momentul de fata in univers, cercetatorii reusind sa observe ceva care pe unii i-a socat, iar pe altii i-a uimit in totalitate. Mai exact, cercetatorii au observat in atmosfera pe care o are planeta Venus un fenomen cum nu au mai detectat undeva prin sistemul solar, mai exact o tulburare a formatiunilor noroase din atmosfera planetei, aceasta avnd forma unor valuri.

Planeta Venus a avut observat acest fenomen in plina miscare, cercetatorii spunand ca el se plimba undeva pe la 50 de kilometri deasupra suprafatei planetei in ultimii 35 de ani. Interesant este ca desi planeta Venus a fost monitorizata de catre mai multe nave spatiale pana acum, niciuna nu a reusit sa detecteze acest fenomen pana in momentul de fata, dar iata ca intr-un final cercetatorii s-au uitat cu mai mare atentie la ceea ce se intampla acolo.

Planeta Venus: Descoperirea SOCANTA facuta de Cercetatori

Planeta Venus valuri atmosfera

Planeta Venus este acoperita de formatiuni noroase foarte dense, atat de dense incat navele spatiale abia reusesc sa surprinda uneori imagini cu suprafata acesteia, de la altitudini foarte mari. Acesta este unul dintre motivele din cauza carora tulburarile atmosferice pe care le are planeta Venus nu au fost detectate pana in momentul de fata, dar ceea ce au observat acum cercetatorii vine si ca o foarte mare surpriza pentru toata lumea.

“În cerurile tulbure ale lui Venus, o enormă perturbare atmosferică, care încă nu a fost văzută în altă parte a sistemului solar, s-a propagat rapid la aproximativ 50 de kilometri deasupra suprafeței ascunse, păstrând neobservate cel puțin 35 de ani. Fenomenul recent descoperit, perturbația atmosferică, se poate extinde uneori până la 7.500 de kilometri, de-a lungul ecuatorului, de la 30º nord la 40º sud și se întâmplă la nori mai adânci care cuprind altitudini cuprinse între 47,5 și 56,5 kilometri. Acum s-a descoperit că, din cel puțin 1983, acest zid de nori acide alunecă periodic globul solid în cinci zile, la aproximativ 328 de kilometri pe oră.’

Planeta Venus are in acea zona din atmosfera norii formati si dintr-o compozitie diferita, adica au foarte mult acid, si conform masuratorilor, ea se invarte in jurul planetei o data la 5 zile. Asta inseamna ca se misca cu o viteza de 328 km/h, inca din cel putin anul 1983, iar japonezii au fost cei care au facut descoperirea, si probabil vor mai oferi detalii noi pentru ca o noua nava spatiala a fost trimisa de catre ei acolo cu destul timp in urma.

Planeta Venus ramane inca un foarte mare mister pentru cercetatori, iar asta pentru ca pana recent n-a avut parte de foarte multa atentie din partea cercetatorilor.