LUNA: Anunt foarte IMPORTANT al NASA pentru Intreaga Omenire

LUNA este in centrul unui anunt extrem de important al NASA pentru intreaga omenire, iata face agentia spatiala americana pentru toata lumea.

luna zone

LUNA este iar in centrul unui anunt foarte important al NASA pentru intreaga omenire, si vorbim despre o misiune care este menita sa ajute pe toata lumea in obiectivul de a aduce astronautii mai rapid pe satelitul Pamantului. Mai exact, cei de la NASA au anuntat o misiune pentru a trimite in orbita pe care o are luna a unui satelit care are denumire SIMPLEx, el urmand a avea obiectivul de a face o noua harta a satelitului Pamantului, in special cu zonele care au apa.

LUNA are apa inghetata pe suprafata sa, insa NASA vrea sa aiba o harta mult mai clara cu privire la zonele in care se afla aceasta gheata, dar vrea deasemenea sa afle si cum anume s-a format aceasta pe suprafata satelitului natural al Pamantului. NASA planuieste sa-si lanseze satelitul SIMPLEx in cursul anului 2025, ori dupa, ori inainte de a trimite si noi astronauti catre suprafata satelitului natural al Pamantului pentru noi explorari detaliate.

LUNA: Anunt foarte IMPORTANT al NASA pentru Intreaga Omenire

LUNA va avea si o baza facuta de catre NASA, impreuna cu alte agentii spatiale, insa inainte ca asta sa se intample va fi nevoie de descoperirea unor resurse care sa poata fi colectate de acolo pentru a sustine viata. Apa va fi extrem de importanta pentru baza de pe luna pe care vrea sa o faca NASA, astfel ca acest satelit numit SIMPLEx va avea menirea de a gasi toate locatiile din care ea va putea fi extrasa, si topita, pentru a putea fi folosita de agentia spatiala.

“Lunar Trailblazer va confirma dacă apa de pe Lună este strâns legată în roca cristalină, așa cum a sugerat recent NASA, sau legată slab și mobilă în funcție de temperatură. Această misiune SIMPLEx susține portofoliul nostru de misiuni științifice direcționate concepute pentru a testa tehnologii de pionierat, reducând în același timp costurile globale utilizând noi procese simplificate. Suntem încântați să ajutăm să răspundem la întrebările mari ale științei planetare cu un mic satelit realizând noile hărți ale apei pe Lună.”

LUNA va trimite acest satelit de mici dimensiuni pentru a face cea mai detaliata harta de pana acum cu toata apa care exista pe suprafata satelitului natural al Pamantului, ceva ce putini credeau ca ar putea fi posibil. NASA are un proiect extrem de ambitios aici, si e bine ca se gandeste atat de departe in ceea ce priveste planurile pentru a coloniza luna, iar asta pentru ca de acolo se va putea pleca spre planeta Marte in cursul urmatorilor ani.

LUNA nu va putea gazdui viata pentru un numar mare de astronauti, insa pentru ca omenirea sa aiba o baza pe termen lung acolo, pentru a explora si universul, e nevoie ca ecosistemul sa fie inteles mai bune.