Planeta Mercur: PARADOXUL ce i-a ULUIT pe Multi Cercetatori

Planeta Mercur exte in centrul unui paradox care i-a uluit pe foarte multi cercetatori din lumea intreaga, iata ce trebuie sa stii despre descoperiri.

Planeta Mercur paradox

Planeta Mercur este cea mai apropiata de soare in momentul de fata, fiind prima in linia tuturor celor din sistemul solar, si asta o face o zona imposibil de locuit, ceea ce oamenii de stiinta stiau de mult. Ceea ce i-a uluit pe multi este ca desi planeta Mercur este cea mai apropiata de soare, deci cea mai mult iradiata si lovita de caldura stelei, ea nu este totusi sic ea mai fierbinte din sistemul solar, Venus fiind planeta care se “bucura” de acest titlu acum.

Planeta Mercur inregistreaza pe suprafata sa temperaturi de pana la 430 de grade Celsius in timpul zilei, in timp ce noaptea se inregistreaza temperaturi de -180 de grade Celsius, diferentele fiind colosale. Aceasta discrepanta uriasa de 610 grade Celsius intre temperaturile inregistrate pe planeta Mercur este data de faptul ca lipseste atmosfera de pe planeta, astfel ca nu este pastrata caldura pe suprafata sa, ori in altitudine, ci ea se disipa in univers.

Planeta Mercur: PARADOXUL ce i-a ULUIT pe Multi Cercetatori

Planeta Mercur este, in mod paradoxal, cea mai apropiata planeta de soare, dar nu si cea mai fierbinte, Venus avand temperaturi pe timpul zilei care ajung pana la 460 de grade Celsius, si totul pentru ca are o atmosfera. Planeta Mercur ar fi avut temperaturi mult, mult, mai mari pe timpul zilei, si mai mari noaptea, daca atmosfera sa n-ar fi disparut, cel mai probabil in urma unui impact cu un obiect de mari dimensiuni, insa iata ca realitatea este cu totul alta.

Planeta Mercur a fost intens studiata de catre oamenii de stiinta pentru a se putea trage aceste concluzii, iar o noua nava spatiala se indreapta spre ea pentru a o studia in continuare, aceasta avand denumirea BepiColombo. Noua nava spatiala are menirea de a descoperi tot ceea ce se mai ascunde pe planeta Mercur in momentul de fata, si mai mult ca sigur exista destule surprize care ii vor uimi pe oamenii de stiinta dupa ce vor fi dezvaluite oficial.

Planeta Mercur va ramane una dintre cele care au fost monitorizate cel mai putin de catre oamenii de stiinta, cel putin pana in 2025 cand va ajunge la ea nava spatiala a japonezilor, si-i vom afla mai multe dintre secrete.