ING Bank: Decizia foarte IMPORTANTA, Impactul pentru Clienti

ING Bank a luat o decizie foarte importanta pentru toti clientii sai din Romania, iata cat de mare este impactul sau, si cat de mult conteaza acum.

INGBankrelaxare

ING Bank a anuntat o decizie foarte importanta care se aplica pentru toti clientii sai din toata Romania, si este una obligatorie de care nimeni nu poate scapa, sau cel putin asa a fost prezentata. Cei de la ING Bank au anuntat ca de la 1 ianuarie metoda clasica de autorizare a platilor online va fi inlocuita de una noua, mai complicata, mai greu de finalizat, pe care sincer sa fiu am intalnit-o o data, nu mi-a placut, dar de atunci nu m-am mai “lovit” de ea.

ING Bank a spus ca de la 1 ianuarie clasica metoda de autorizare a platilor prin introducerea unui cod primit prin SMS va fi inlocuita de o metoda noua care implica autorizarea prin platforma HomeBank. Aceasta metoda noua de autorizare trebuia sa se aplice de la 1 ianuarie pentru toate platile facute prin 3D Secure, inlocuind vechea metoda de autorizare, insa in practica acest lucru nu se intampla, si asta este o veste foarte buna pentru clientii romani.

ING Bank: Decizia foarte IMPORTANTA, Impactul pentru Clienti

ING Bank nu impune cu strictete necesitatea autorizarii platilor prin HomeBank pentru orice fel de tranzactii cu 3D Secure pentru care pana acum impunea autorizarea prin cod dinamic trimis prin SMS. Desi acest lucru trebuia sa se intample, ei bine iata ca nu se intampla, si am facut mai multe plati catre comercianti care au 3D Secure, si pentru care mi s-a cerut doar un cod dinamic primit prin SMS, si nu autorizare prin HomeBank, si ma bucur ca e asa.

ING Bank nu impune deocamdata cu strictete prevederile privind autorizarea platilor prin 3D Secure, si ma bucur ca e asa, pentru ca e mai simplu sa introduc un cod primit prin SMS decat sa stau sa fac autorizari prin HomeBank. Multa lume s-a plans de aceasta noua metoda de autorizare a platilor pe care ING Bank a impus-o, si ea e mai enervanta cand cumperi ceva de pe telefon, dar probabil ca in viitor va fi impusa cu strictete.

ING Bank nu e singura banca obligata sa impuna acest nou sistem de autorizare a tranzactiilor, toate fac asta, iar in cazul unora metoda de autorizare e chiar mai complicata decat la ING.