LUNA: Anuntul foarte IMPORTANT a NASA care al SURPSINS Lumea

LUNA este din nou in centrul unui anunt foarte important al NASA care a luat prin surprindere multa lume, si care vine ca o veste foarte proasta.

luna reprogramare

LUNA este de foarte multa vreme in centrul unor planuri extrem de serioase ale celor de la NASA, agentia spatiala americana dorind sa readuca oamenii pe luna in cursul anului 2024, si sa mearga mai departe de atat. Mai exact, cei de la nasa lucreaza la un program numit Artemis, scopul acestuia fiind de a readuce oamenii pe luna, insa lucrurile nu sunt chiar atat de simple precum par la o prima vedere, cel putin in baza a ceea ce am vazut pana in acest moment.

LUNA este in centrul planurilor NASA, insa pentru ca oamenii sa ajunga acolo e nevoie de bani investiti in nave spatiale, echipamente complexe, etc, iar agentia spatiala americana tocmai a amanat finantarea unor investitii de acest gen. Cei de la NASA au amanat pentru luna aprilie o serie de contracte care trebuiau sa fie acordate in cursul lunii trecute, si acesta este un prim semn ca lucrurile nu merg in directia corecta cu privire la misiunile care vizeaza luna.

LUNA: Anuntul foarte IMPORTANT al NASA care a SURPSINS Lumea

LUNA nu doar ca va fi vizitata de catre astronauti ca parte a unui proiect numit Artemis, astronautii trimisi acolo de catre NASA urmand a studia si posibilitatea ca o baza spatiala sa fie facuta pe suprafata satelitului natural al Pamantului. NASA nu a primit finantarea de 3.2 miliarde de dolari de care avea nevoie pentru a trimite oamenii pe luna in 2024, ci doar 840 de milioane de dolari, astfel ca amanarea planurilor sale era inevitabila in acest punct.

“Pe 27 ianuarie, NASA și-a notificat contractorii HLS că va fi necesară o prelungire gratuită a fiecăruia dintre contractele lor de perioadă de bază. Actualele contracte de 10 luni ale perioadei de bază urmau să se încheie pe 28 februarie 2021, iar agenția intenționează să execute modificări contractuale pentru a prelungi perioada respectivă de executare până la 30 aprilie 2021.”

LUNA ramane totusi un obiectiv principal pentru NASA, insa in conditiile actuale, e improbabil ca pana la final de aprilie sa se schimbe ceva atat de mult incat sa apara bani pentru a finanta acest proiect. E posibil ca administratia lui Joe Biden sa gaseasca fonduri noi pentru ca NASA sa isi duca a buna indeplinire misiunile, insa acest lucru e conditionat de foarte multe altele, si pare improbabil in momentul de fata indiferent cum privim situatia.

LUNA va fi vizitata din nou de oameni, fie ca ii trimite NASA, sau vreo alta tara, si in aceeasi masura, vom vedea si colonii facute acolo de catre agentiile spatiale de pe Pamant.