UBER: Despagubiri Uriase Platite unei Pasagere Discriminate

uber discriminare

UBER este cea mai mare platforma de ridesharing din intreaga lume, insa vorbim despre o companie care functioneaza cu ajutorul a sute de mii de soferi din intreaga lume, si din aceasta cauza pot sa apara probleme. Despre una dintre ele vorbim acum, iar asta deoarece UBER a fost obligata in urma unui arbitraj sa plateasca suma de 1.1 milioane de dolari unei pasagere care a avut probleme foate serioase cand a folosit serviciile platformei.

UBER a fost obligata sa plateasca aceasta suma unei femei oarbe din SUA, ea fiind refuzata in 14 randuri de soferii care au acceptat cursele initiate de ea, fiind pacalita de cel putin unul, si abuzata verbal de altii. Conform marturiei femeii, soferii UBER se plangeau din cauza faptului ca trebuiau sa transporte in masina inclusiv cainele sau Bernie, care o ajuta sa se deplaseze, unii dintre ei abuzand-o verbal, altul pacalind-o ca a ajuns la destinatie, doar pentru a o lasa in alta locatie inainte de final.

UBER: Despagubiri Uriase Platite unei Pasagere Discriminate

UBER a primit plangeri de la femeia care a fost inclusiv concediata de la locul sau de munca pentru ca soferii au refuzat sa o transporte unde trebuia sa ajunga, insa ele n-au rezolvat problema pe care ea a raportat-o. Clienta celor de la UBER s-a simtit discriminata din cauza comportamentului soferilor platformei de ridesharing, si acest lucru a dus a impunerea deciziei ca aceste despagubiri de 1.1 milioane de dolari sa fie platite de catre companie.

UBER spune ca i-a atentionat pe soferii sai in legatura cu obligatia de a prelua in masini inclusiv cainii care ajuta persoanele cu deficiente de vedere sa se deplaseze, dar nu toti vor sa faca acest lucru. Suma pe care UBER o plateste este uriasa, iar asta ar putea duce la o schimbare pentru modul in care soferii trateaza pasagerii cu deficiente de vedere, insa totul depinde de felul in care soferii trateaza fiecare situatie in fata, si inteleg importanta ei.

UBER a incheiat in 2017 un acord pentru a-i educa pe soferii din platforma in legatura cu obligatiile pe care le au vis-a-vis de persoanele cu deficiente de vedere, insa iata ca totusi uneori mai apar probleme.