UBER: Masura Impusa in Premiera pentru Calatorii Platformei

UBER verificari

UBER a luat foarte multa lume prin surprindere cu o masura pe care o impune in premiera pentru platformele de ride sharing, dar face acest lucru pentru ca a ajuns sa fie obligata sa actioneze in acest mod. Mai exact, cei de la UBER au impus in unele orase din SUA masura verificarii mai stricte a pasagerilor care comanda curse in respectivele locatii, iar asta din cauza faptului ca in ultimele luni au avut loc multiple jafuri in care soferii din platforma au devenit victime.

UBER nu le mai permite calatorilor din SUA sa inregistreze conturi in platforma sa cu carduri preplatite, Venmo, sau alte metode de plata care nu implica folosirea unui card bancar, decat daca furnizeaza acte de identitate. UBER le cere acestor persoane copii dupa carnetul de conducere, cartea de identitate, sau pasaport, iar abia mai apoi le permite sa initieze o cursa, totul in ideea de a avea un docuemnt care sa-i permita sa poata identifica persoana respectiva.

UBER: Masura Impusa in Premiera pentru Calatorii Platformei

UBER a luat aceasta decizie pentru a reduce numarul de jafuri care au loc in timpul curselor pe care le fac soferii sai, si e foarte posibil ca masura sa aiba efect destul de rapid dupa implementare. Din moment ce oamenii care fac curse trebuie sa isi dezvaluie identitatea, riscul ca ei sa jefuiasca soferii UBER scade considerabil, chiar daca nu in totalitate, pentru ca unii pot folosi in continuare acte de identitate false pentru a putea sa-i jefuiasca pe soferi.

“Credem că acest lucru adaugă un strat suplimentar de verificare a identității. Pentru infractorii care intenționează să facă rău, acest lucru va fi un factor de descurajare imens pentru ei, deoarece nu ar dori să treacă prin acel proces de verificare a identității.”

UBER spune ca doar in Chicago din octombrie si pana acum au avut loc 40 de jafuri care i-au avut drept victime pe soferii sai, astfel ca problema este una extrem de serioasa in SUA. Doar in SUA se impune o asemenea masura momentan, semn ca doar acolo exista aceasta situatie, insa daca problemele vor fi intalnite inclusiv in alte zone de pe glob, nu este exclus ca UBER sa ia masuri similare si acolo pentru a rezolva problemele aparute.

UBER este prima platforma de ridesharing care ia o masura atat de drastica, insa n-ar fi o mare surpriza sa vedem altele similare impuse inclusiv de catre alte companii similare din SUA.