Planeta Venus: Comparatia Facuta de catre NASA cu Pamantul

Planeta Venus comparatie

Planeta Venus este in centrul atentiei dupa ce NASA a facut un anunt foarte important care vizeaza o comparatie cu Pamantul, si ne dezvaluie o serie de detalii despre care putini au aflat pana acum. Mai exact, cei de la NASA ne readuce in atentie faptul ca planeta Venus este o “sora” a Pamantului, si ca intre ele exista o serie de puncte similare despre care nu chiar atat de multa lume stia, dar despre care poate ca ar fi bine sa afle in momentul de fata.

Planeta Venus are o masa similara cu cea a Pamantului, iar dimensiunea sa este deasemenea destul de apropiata de cea pe care o are planeta noastra, lucruri pe care nu chiar toata lumea le stie. In continuare NASA ne spune ca inclusiv compozitia pe care o are planeta Venus este foarte similara cu cea a Pamantului si aici vorbim totusi despre informatii care sunt bazate doar pe analizele externe facute de catre agentia spatiala americana pana in acest moment.

Planeta Venus: Comparatia Facuta de catre NASA cu Pamantul

Planeta Venus comparatie pamant

Planeta Venus are deasemenea si o atmosfera cu vanturi foarte puternice, unele atat de puternice incat ar face imposibila existenta vietii umane, daca oamenii ar reusit sa ajunga pe suparafata sa. Aici exista o diferenta foarte mare in raport cu Pamantul, iar asta pentru ca aici, spre deosebire de planeta Venus, vanturile foarte puternice, desi exista si omoara oameni, nu se intampla totusi cu o frecventa atat de mare, si peste tot, pentru a face viata imposibila.

Planeta Venus este cea mai apropiata de Pamant dintre toate cele care exista in sistemul solar, si este una dintre cele care au parte de cea mai putina explorare, asta din cauza faptului ca pe suprafata sa nici robotii nu rezista. Asta desigur ca e o problema pe care nimeni nu a reusit sa o rezolve pana in momentul de fata, chiar daca NASA a incercat din rasputeri sa gaseasca solutii, dar planeta Venus nu e tocmai usor de cucerit de catre cineva.

Planeta Venus este totusi foarte atent monitorizata de la distanta de catre NASA, si in baza acestei monitorizari vom afla mai multe in legatura cu ceea ce se intampla in interiorul sau.