Planeta Venus: Descoperirea ISTORICA, Cercetatorii Surprinsi

Planeta Venus eruptii

Planeta Venus a avut in sfarsit facuta o descoperire istorica de catre oamenii de stiinta, acestia ramanand complet surprinsi de ceea ce au reusit sa dezvaluie pentru omenire dupa lungi perioade de cercetare. Oamenii de stiinta care s euita cu mare atentie la planeta Venus au reusit sa descopere faptul ca acum cateva miliarde de ani planeta era afectata intr-o foarte mare masura de eruptii vulcanice extrem de violente care au avut impact si asupra climei ei.

Planeta Venus este a doua cea mai apropiata fata de soare in momentul de fata, iar acest lucru ii afecteaza extrem de mult intreaga existenta din cauza numarului mare de radiatii solare care o lovesc in mod constant. Se pare ca acum cateva miliarde de ani, la nu foarte mult timp dupa formarea a ceea ce stim astazi ca planeta Venus, suprafata acesteia a fost foarte serios afectata de eruptii vulcanice extrem de puternice, sau cel putin asta ne spun oamenii de stiinta.

Planeta Venus: Descoperirea ISTORICA, Cercetatorii Surprinsi

Planeta Venus are o multitudine de cratere pe suprafata sa, insa oamenii de stiinta spun ca unele dintre cele din regiunea Mars Arabia Terra sunt produse de catre eruptii vulcanice de proportii epice. Aceste eruptii vulcanice care ar fi avut loc pe planeta Venus ar fi aruncat miliarde de tone de lava si gaze in atmosfera planetei, iar de aici ar fi provenit unele schimbari climatice extreme, oamenii de stiinta crezand ca in trecut planeta a avut un ecosistem similar cu cel al Pamantului.

“În acel moment am spus: „OK, ei bine sunt minerale care sunt asociate cu cenușa vulcanică modificată, care a fost deja documentată, așa că acum vom analiza modul în care sunt distribuite mineralele pentru a vedea dacă urmează modelul pe care l-am face așteptați să vedeți din super erupții. De fapt, vedem ce s-a prezis și acesta a fost cel mai interesant moment pentru mine. Fiecare dintre aceste erupții ar fi avut un impact climatic semnificativ – poate că gazul eliberat a făcut atmosfera mai groasă sau a blocat soarele și a făcut atmosfera mai rece”

Planeta Venus a avut acum aproximativ 4 miliarte de ani aceste eruptii vulcanice de proportii epice, iar conform oamenilor de stiinta vulcanii ar fi fost activi pentru o perioada de aproximativ 500 de milioane de ani. Craterele formate in urma acestor eruptii au forme neregulate, spre deosebire de cele de impact cu asteroizi care au forme regulate, dar mineralele aruncate in urma exploziilor au fost descoperite si la mii de kilometri departare de aceste cratere.

Planeta Venus este foarte complexa si are o istorie zbuciumata, astfel ca toate descoperirile de acum ale oamenilor de stiinta se dovedesc a fi extrem de importante pentru explorarile viitoare.