Planeta Venus: INCREDIBIL Anunt cu o Importanta Descoperire

Planeta Venus gazda

Planeta Venus continua sa fie in centrul unor descoperiri incredibile care erau crezute imposibile, iar asta pentru ca astazi vorbim despre ceva ce oamenii de stiinta nu se gandeau ca vor vedea pentru corpul cosmic. Mai exact, Oamenii de stiinta au descoperit ca planeta Venus ar fi fost capabila sa sustina viata pana la 900 de milioane de ani dupa formarea sa, ceva ce nicio teorie credibila de pana acum nu anunta ca fiind posibil.

Planeta Venus este acum o zona in care nici macar robotii nu pot rezista pentru mai mult de cateva ore, deci existenta vietii este complet exclusa, dar cu miliarde de ani in urma situatia ar fi fost cu mult diferita. Oamenii de stiinta cred ca in acea perioada de pana la 900 de milioane de ani dupa formarea planetei Venus, temperaturile de pe suprafata sa ar fi fost mult mai micisi ar fi existat inclusiv apa in forma lichida, care ar fi putut avea forme de viata.

Planeta Venus: INCREDIBIL Anunt cu o Importanta Descoperire

Planeta Venus ar fi avut cam toate conditiile care exista acum pe Pamant pentru ca macar forme de viata microbiene sa existe pe suprafata sa, insa se pare ca intr-o perioada mult mai scurta de timp totul s-a transformat in ceea ce vedem acum. Daca planeta Venus ar fi putut gazdui viata timp de aproximativ 900 de milioane de ani, se pare ca ar fi fost vorba despre o perioada de doar 100 de milioane de ani in care totul s-ar fi transformat in ceea ce stim acum.

“Găsim o perioadă amplă locuibilă timpurie de aproximativ 900 de milioane de ani, indicând faptul că apa lichidă pe Venus timpurie este mult mai probabilă decât se credea anterior. Venus este atât de aproape de Soare încât astăzi primește de la Soare de două ori mai multă energie decât Pământul.”

Planeta Venus ar fi facut o tranzitie extrem de rapida de la o planeta care sa aiba capacitatea de a gazdui viata in diverse forme la ceva ce nu permite nici macar explorarea folosind roboti special ganditi pentru a zbura in spatiul cosmic. Oamenii de stiinta inca analizeaza acest proces prin care a trecut planeta Venus pentru a ajunge la ceea ce stim noi in momentul de fata, asa ca ramane sa vedem ce alte descoperiri vor mai fi anuntate.

Planeta Venus ramane o planeta de mare interes pentru oamenii de stiinta, insa una despre care ei in continuare nu pot spune prea multe, din pacate, din cauza faptului ca nu o pot explora in vreun fel.