Planeta Saturn: Imaginea Impresionanta Inregistrata de NASA

Planeta Saturn primavara nasa

Planeta Saturn are publicata o noua imagine impresionanta care a fost surprinsa de catre NASA folosind nava spatiala Cassini, si vorbim despre o noua prezentare a ceea ce se intampla departe de Pamant. Cei de la NASA au surprins aceasta imagine in anul 2009, cand nava spatiala Cassini a ajuns pentru prima oara langa planeta Saturn, acolo unde se pare ca era primavara, un anotimp pe care il stim pe Pamant, dar care este deasemenea intalnit si pe alte planete.

Planeta Saturn trece deasemenea prin anotipurile pe care le regasim pe Pamant pentru ca se invarte in jurul aceleiuiasi soare ca si noi, si uneori e mai aproape de el, alteori mai departe. Cei de la NASA au inregistrat aceasta imagine pentru a ne dezvalui cum se prezinta planeta Saturn cand intra in primavara, ea fiind facuta la o zi dupa echinoctiul de primavara prin care trece planeta la fel ca si Pamantul, la perioade regulate de timp, dar efectele sale sunt necunoscute.

Planeta Saturn: Imaginea Impresionanta Inregistrata de NASA

Planeta Saturn primavara nasa imagine

Planeta Saturn nu a fost explorata la suprafata, astfel ca NASA nu stie ce se intampla acolo cand ea intra in primavara, toamna, iarna, sau vara, si e clar ca totul e diferit fata de ceea ce vedem pe Pamant. Imaginea de mai sus a fost compusa de catre NASA dintr-un mozaic de 75 de imagini facute de catre nava spatiala Cassini cand se apropia de planeta Saturn, si desigur ca exista inclusiv altele care prezinta planeta in diversele anotimpuri prin care trece.

“Primăvara nu se întâmplă doar pe Pământ. Primăvara se întâmplă și pe unele dintre planetele noastre vecine din sistemul solar. Dintre nenumăratele echinocții pe care Saturn le-a văzut de la nașterea sistemului solar, acesta, capturat aici într-un mozaic de lumină și întuneric, este primul martor de aproape de un emisar de pe Pământ … nimeni altul decât credinciosul nostru explorator robotizat, Cassini în această imagine din 2009. Văzută de pe planeta noastră, vederea inelelor lui Saturn în timpul echinocțiului este extrem de scurtată și limitată. Dar pe orbita din jurul lui Saturn, Cassini nu a avut astfel de probleme.”

Planeta Saturn a avut la un moment dat prezentate de catre NASA si o serie de imagini video care ne aratau felul in care se schimba anotimpurile pe suprafata sa, multa lume ramanand surprinsa de ele. Ceea ce vedem acum in legatura cu planeta Saturn este o imagine pe care NASA ne-o readuce in atentie, mai ales ca ea este veche de 12 ani de zile, dar care ne dezvaluie cum au vazut oamenii sai de stiinta pentru prima oara ceea ce s-a intamplat acolo.

Planeta Saturn nu mai este monitorizata in momentul de fata de catre vreo nava spatiala, asa ca datele care mai sunt inregistrate provin de la telescoapele de pe, sau de pe langa, Pamant.