Planeta Saturn: Descoperire INCREDIBILA Facuta in Premiera

Planeta Saturn laborator

Planeta Saturn are dezvaluita astazi o descoperire foarte importanta care a fost realizata de catre cercetatori intr-o forma nu chiar atat de obisnuita pentru modul in care se fac in mod obisnuit cercetarile. Mai exact, oamenii de stiinta au reusit sa recreeze in laborator mediul care exista pe suprafata lunii Titan de langa planeta Saturn, iar asta pentru ca ea este un corp cosmic de foarte mare interes pentru oamenii de stiinta din intreaga lume in aceasta perioada.

Planeta Saturn este un mediu extrem de vitreg in care mai nimic nu ar putea supravietui conform oamenilor de stiinta, insa ceea ce au reusit ei de aceasta data ar putea ajuta la explicarea multor necunoscute de acolo. Luna Titan de langa planeta Saturn este un mediu plin de oceane cu metan si ploaie cu un compus similar, iar oamenii de stiinta au reusit sa recreeze acest mediu in tuburi de sticla in laborator, ceva ce pana acum nu a mai fost realizat inca.

Planeta Saturn: Descoperire INCREDIBILA Facuta in Premiera

Planeta Saturn nu are deocamdata masurate exact temperaturile de la suprafata, insa in cazul lunii Titan se stie ca ea inregistreaza temperaturi foarte scaute, iar acestea au fost deasemenea recreate in laborator. Oamenii de stiinta au adaugat in test si doua elemente chimice care se regasesc in atmosfera lunii Titan de langa planeta Saturn, iar asa spun ca au reusit sa reproduca mediul de acolo, in laborator, dar fara radiatii cosmice, solare, sau gravitatia planetei.

“Dacă vom studia mineralele de pe Titan, trebuie să aruncăm o privire asupra acestor molecule organice obișnuite … dar să le privim cu alți ochi; privește-i prin prisma lui Titan. Acest lucru este foarte interesant și important, deoarece până acum … toate studiile care au fost făcute pentru acetonitril – și există o mulțime de studii – presupun că vor avea polimorful de temperatură scăzută, deoarece pe Titan temperatura este scăzută.”

Planeta Saturn va avea luna Titan vizitata dupa 2027 de catre o drona special facuta de catre NASA pentru a zbura pe suprafata sa, astfel vom afla in viitor mai multe despre ceea ce se intampla acolo. Intre timp, acest test ar putea fi reprodus si de catre alti oameni de stiinta pentru a dezvalui mai multe din ceea ce se intampla pe luna Titan de langa planeta Saturn in momentul de fata si cate inca mai avem de descoperit de acolo.

Planeta Saturn va mai avea cu siguranta dezvaluite si alte secrete de catre nava spatiala care va ajunge in apropierea sa pentru a transporta aceasta drona, asa ca mai avem foarte multe de aflat.