Planeta Saturn: Misterul Uimitor despre care Multi nu Stiu

Planeta Saturn distrugere

Planeta Saturn are un foarte important mister deslusit de catre oamenii de stiinta de ceva vreme, insa foarte multa lume nu stie acest lucru, si asta pentru ca nu vorbim tocmai despre ceva foarte intens prezentat. Mai exact, foarte multa lume nu stie ca inelele pe care le are planeta Saturn s-ar fi forma dupa ce una dintre lunile pe care le-a avut planeta a fost distrus, si a ajuns sa formeze centura care o inconjoara, si care o face foarte usor de recunoscut.

Planeta Saturn este faimoasa multumita inelelor sale, iar oamenii de stiinta sunt de parere ca acestea s-au format dupa ce o luna de dimensiunea celei Titan a fost dezintegrata pentru ca s-a apropiat prea mult de planeta. Aceasta teorie a fost formulata de catre omul de stiinta francez Eduard Roche cu peste un secol in urma, iar limita la care luna a ajuns fata de planeta Saturn pentru a fi distrusa intr-un asemenea mod a fost denumita limita Roche de catre cercetatori.

Planeta Saturn: Misterul Uimitor despre care Multi nu Stiu

Planeta Saturn are foarte multe bucati de gheata, de diverse dimensiuni, in inelele care o incojoara, astfel ca de aici a pornit si teoria in baza careia s-au format impresiile in legatura cu luna. Mantaua sa a fost distrusa din cauza apropierii fata de planeta Saturn, iar de aici incolo lucrurile au decurs asa cum decurge totul in univers, astfel ca in momentul de fata vedem inelele pe care le are planeta Saturn, si prin care nu prea poate trece orice.

Planeta Saturn are inelele formate aproape in totalitate din gheata si apa, insa desigur ca exista si alte resturi printre ele, dar chiar si asa, oamenii de stiinta au ramas ferm convinsi ca e vorba de o luna distrusa. Pana acum inelele pe care planeta Saturn le are au fost monitorizate de la distanta de catre oamenii de stiinta, ceva cat se poate de normal, pana la urma, daca ne gandim si la faptul ca o nava spatiala nu prea poate naviga printre ele.

Planeta Saturn va ramane totusi in atentia lumii intregi, iar inelele sale vor fi mult mai intens monitorizate daca alte nave spatiale vor mai fi trimise in apropierea ei, dar nimeni nu stie cand, sau daca, se va intampla asta.