Planeta Venus: NASA Anunta o Noua Impresionanta Descoperire

Planeta Venus este de foarte multa vreme in atentia cercetatorilor din intreaga lume, iar asta din cauza faptului ca inca exista foarte multe mistere in legatura cu ea care nu au fost descoperite. Vorbim despre o explorare foarte sumara facuta pentru planeta in toti acesti ani, si in principal doar din exteriorul atmosferei, pentru ca pe suprafata de pe planeta Venus nu a putut supravietui nimic mai mult de doar cateva ore din cauza temperaturilor colosale.

Planeta Venus a revenit recent in centrul atentiei dupa ce sonda spatiala Parker, care a fost trimisa pentru a monitoriza mai atent soarele, a descoperit in atmosfera planetei un semnal radio natural. Existenta acestui semnal radio natural pe care NASA l-a detectat multumita sondei sale spatiale confirma faptul ca sonda spatiala Parker a trecut prin atmosfera de pe planeta Venus, si puteti vedea mai sus o simulare a calatoriei pe care aceasta a facut-o in 2020.

Planeta Venus: NASA Anunta o Noua Impresionanta Descoperire

Planeta Venus a avut acum inregistrata prima monitorizare pentru atmosfera sa din ultimii 30 de ani, si cei de la NASA au ajuns la concluzia ca ea este diferita in raport cu ceea ce s-a inregistrat in trecut. Mai exact, cei de la NASA au descoperit ca la fiecare ciclu solar, adica o data la 11 ani, atmosfera pe care o are planeta Venus trece prin diverse schimbari, si se pare ca fix acest lucru s-a intamplat intre monitorizarea anterioara si cea de acum.

Planeta Venus nu are viata inteligenta descoperita deocamdata de catre oamenii de stiiinta, deci era improbabil ca acel semnal radio sa fie altul decat unui natural, insa descoperirea in sine e impresionanta. Cei de la NASA au ramas surprinsi sa faca o asemenea descoperire cu privire la planeta Venus in momentul de fata, dar cu 30 de ani diferenta fata de vechea monitorizare, era nevoie de o actualizare a datelor pe care le au.

Planeta Venus ramane in atentia oamenilor din intreaga lume si in aceasta perioada, asa ca e posibil sa mai aflam si alte informatii importante cu privire la ceea ce se ascunde acolo.