Planeta Marte: Premiera INCREDIBILA Anuntata de catre NASA

Planeta Marte a fost in anul 2021 in centrul atentiei lumii intregi multumita faptului ca NASA a reusit sa trimita un elicopter acolo, iar dupa toate premierele, iata ca agentia spatiala americana anunta una noua. Mai exact, cei de la NASA se pregatesc acum sa preia primele probe de sol de pe planeta Marte care ar urma sa fie retrimise pe Pamant in cadrul unei misiuni care va avea loc undeva in cursul urmatorilor ani, ceva ce e asteptat de multa lume.

Planeta Marte era vizata de aceasta misiune de ceva vreme, iar acum NASA vrea intr-un final sa o puna in aplicare in ideea de a dovedi lumii intregi ca este capabila sa aduca pe Pamant probe de sol de pe planeta. Robotul Perseverence este cel care va prelua primele probe de sol de pe planeta Marte pentru a le readuce pe Pamant, insa o alta nava spatiala urmeaza sa le ia efectiv, iar aparent de undeva din atmosfera planetei, nu de pe solul sau.

Planeta Marte: Premiera INCREDIBILA Anuntata de catre NASA

Planeta Marte urmeaza sa aiba preluata o proba de sol din craterul Jezero, unul dintre cele mai vechi de acolo, si unul care expune zone de sub suprafata corpului cosmic de foarte multa vreme. DAca pentru a prelua probe de sol de pe luna astronautii au avut nevoie de doar 3 minute, in cazul celor care vor fi preluate de pe planeta Marte lucrurile sunt mai complicate, iar procesul urmeaza sa dureze 11 zile din cauza intarzierii pentru primirea comenzilor de catre robot, dar si a mecanismului complex de preluare.

“Nu fiecare eșantion pe care îl colectează Perseverența se va face în căutarea vieții antice și nu ne așteptăm ca acest prim eșantion să ofere dovezi definitive într-un fel sau altul. Deși rocile situate în această unitate geologică nu sunt capsule de timp excelente pentru organice, credem că au existat de la formarea craterului Jezero și sunt incredibil de valoroase pentru a umple golurile din înțelegerea noastră geologică a acestei regiuni – lucruri pe care trebuie să le cunoaștem cu disperare dacă găsim că viața a existat odată pe Marte.”

Planeta Marte urmeaza sa aiba totusi preluate probe de la sub 2 metri de suprafata sa, astfel ca Perseverance trebuie sa sape la o adancime pana la care robotul trimis anterior nu a putut sa ajunga. Aici va sta marea problema a celor de la NASA cu privire la planeta Marte, iar asta pentru ca daca procesul nu va avea succes, atunci agentia spatiala americana va trebui sa se multumeasca cu alte probe de sol de pe corpul cosmic, care ar putea sa nu dezvaluie la fel de multe.

Planeta Marte ramane in atentia lumii intregi in continuare, multiple misiuni fiind programate pentru a avea loc pe suprafata, sau in atmosfera sa, astfel ca ramane sa vedem ce va mai fi dezvaluit.