Planeta Venus: Omenirea Surprinsa cu Noua Imagine UIMITOARE

Planeta Venus revenire

Planeta Venus are o noua imagine uimitoare publicata de catre oamenii de stiinta, ea fiin inregistrata cu mai putin de o zi in urma de catre una dintre cele doua nave care survoleaza planeta acum. Vorbim despre doua misiuni distincte ale caror sonde spatiale s-au intalnit langa planeta Venus pentru prima oara si care inregistreaza in premiera impreuna imagini inclusiv cu partea intuncata a planetei, cea care de obicei nu prea are parte de atentie.

Planeta Venus nu a mai fost de ceva vreme in centrul atentiei, insa aceasta imagine vine ca o “gura de aer” pentru oamenii de stiinta, mai ales ca a trecut ceva vreme de cand au fost inregistrate imagini noi. Conform celor de la ESA, care ghideaza impreuna cu JAXA sonda spatiala BepiColombo, care a inregistrat aceasta imagine, fotografia a fost facuta la aproximativ 1600 de kilometri altitudine, ea fiind inregistrata in format alb-negru la rezolutia de 1024×1024 pixeli.

Planeta Venus: Omenirea Surprinsa cu Noua Imagine UIMITOARE

Planeta Venus revenire survol

Planeta Venus va fi survolata de catre nava spatiala BepiColombo la o altitudine injumatatita fata de cea de acum, deci este de asteptat ca noi imagini impresionante sa fie inregistrate pentru omenire. Nava spatiala SolarOrbiter, cea care va trece deasemenea pe langa planeta Venus, nu va cobora mai jos de o altitudine de aproximativ 8000 km, astfel ca imaginile sale nu vor prezenta planeta intr-un nivel de detaliu chiar atat de mare.

“Misiunea comună europeană-japoneză BepiColombo a surprins această perspectivă asupra lui Venus la 10 august 2021, când nava spațială a trecut de planetă pentru o manevră de asistență gravitațională. Imaginea a fost făcută la 13:57:56 UTC de Camera de monitorizare 3 a modulului de transfer Mercury, când nava spațială se afla la 1573 km de Venus. Cea mai apropiată apropiere de 552 km a avut loc cu puțin timp înainte, la ora 13:51:54 UTC.”

Planeta Venus nu este vizata in mod direct de vreuna dintre aceste doua sonde spatiale, ambele folosindu-se de puterea sa gravitationala pentru a isi creste viteza de deplasare prin univers si a ajunge la Mercur, sau mai aproape de soare. Desi niciuna dintre aceste doua misiuni nu va ajunge aproape de planeta Venus, altele sunt totusi in pregatire pentru a fi trimise catre corpul cosmic, insa deocamdata nimeni nu stie cand ar putea ajunge ele acolo.

Planeta Venus este cea mai apropiata de Pamant, insa chiar si asa, ea nu poate fi explorata in detaliu de catre oamenii de stiinta din cauza faptului ca suprafata sa este extrem de neprietenoasa.