Planeta Marte: Anuntul INCREDIBIL, ce Nu era Crezut Posibil

Planeta Marte producere

Planeta Marte este in centrul unui incredibil anunt astazi, iar asta pentru ca vorbim despre ceva ce foarte multa lume a crezut ca este imposibil, dar care in realitate se pare ca ar putea fi realizat. Agentia Spatiala Europeana, ESA, a incheiat un acord cu un institut din Estonia pentru a crea o metoda prin care ar putea fi produs oxigen pe planeta Marte, ceva ce nu era crezut posibil de catre cineva, asa ca acest parteneriat este unul extrem de important.

Planeta Marte este in momentul de fata in centrul catorva misiuni extrem de importante care au menirea de a dezvaluit pentru omenire mai multe dintre secretele care sunt ascunse acolo, iar asta conteaza extrem de mult. In baza descoperirilor care vor fi facute de catre oamenii de stiinta, primele misiuni cu echipaje umane ar putea aduce oamenii pe planeta Marte cu sperante de a sta si pentru perioade lungi de timp daca oxigen si apa vor putea fi produse local.

Planeta Marte: Anuntul INCREDIBIL, ce Nu era Crezut Posibil

Planeta Marte are o atmosfera compusa in proportie de 95% din dioxid de carbon, iar procesul pe care estonienii incearca sa il perfectioneze are menirea de a transforma acest element chimic in oxigen. Desigur ca vorbim despre un proces foarte complex care deocamdata este in stadiile incipiente si nu se stie in ce masura ar putea deveni realitate, insa daca se va intampla asta, atunci producerea de oxigen pe planeta Marte ar putea deveni o adevarata realitate.

“Agenția Spațială Europeană (ESA) și Institutul Național de Fizică Chimică și Biofizică (NICPB) din Estonia au semnat un acord de parteneriat pentru investigarea divizării electrochimice a CO2 pentru producția de carbon și oxigen în condițiile Marte. Tehnologia utilizată pentru acest proces este captarea carbonului de sare topită și transformarea electrochimică (MSCC-ET), unde molecula de CO2 este separată printr-un electrolit de sare de carbonat.”

Planeta Marte cu oxigen produs local, impreuna cu apa si energie, ar putea fi o “casa” mult mai primitoare pentru astronautii care ar trebui sa ajunga acolo undeva dupa anului 2030, conform obiectivelor actuale. ESA si institutul din Estonia vor sa faca un reactor care sa transforme dioxidul de carbon in oxigen direct pe planeta Marte, iar daca proiectul va avea succes, ar putea fi unul dintre cele mai importante de pana acum pentru intreaga omenire.

Planeta Marte este in centrul mai multor misiuni care ar trebui sa duca astronautii acolo dupa 2030, dar nu se stie deocamdata care dintre ele are sansele cele mai mari pentru a deveni realitate.