Valeriu Gheorghita: Anunt despre Obligatia Ceruta in Valul 4

Valeriu Gheorghita a facut un anunt foarte important pentru romani privind o obligatie ceruta in valul 4 de infectari cu noul Coronavirus, iar oamenii din toata tara trebuie sa stie ca vaccinarea va ramane in continuare optionala in Romania, in ciuda a ceea ce se face in alte tari.

Valeriu Gheorghita spune ca vaccinarea trebuie sa ramana optionala in Romania si sa fie decizia fiecarui om, chiar daca in alte tari cadrele medicale, si nu numai, sunt obligate sa se vaccinze, dar in societatea noastra o asemenea masura ar fi greu de inteles de romani.

“Acum trebuie să analizăm lucrurile în felul următor: obiectivul nostru nu este să creștem prin orice mijloc numărul persoanelor care se vaccinează. Este important ca la baza deciziei să rămână, până la urmă, dorința persoanei care se vaccinează, în baza informațiilor pe care le are.

Ține foarte mult de percepția societății asupra unei măsuri de acest gen. Nu cred că suntem pregătiți ca societate să înțelegem acest tip de abordare, însă în momentul de față consider că vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie și asta este părerea mea personală. Cred că, în schimb, trebuie să fim într-un fel sau altul responsabilizați pentru deciziile noastre.

Adică dacă eu mă îmbolnăvesc şi voi îmbolnăvi la rândul meu, chiar cu neștiință, alte persoane și vor avea o evoluție nefavorabilă, nu știu, cred că într-un fel sau altul trebuie să ne responsabilizăm mai mult, pentru că tendința pe alocuri este să încercăm să facem orice e posibil să ocolim măsurile care au ca rol important prevenirea îmbolnăvirilor.”