ANPC: Avertisment Important pentru Milioane dintre Romani

ANPC Avertisment Important pentru Milioane dintre Romani

ANPC transmite un mesaj foarte important pentru milioane de romani din toata tara, unul despre care ar trebui sa stii chiar acum pentru ca vorbeste despre o problema care afecteaza milioane de oameni din toata tara, deci trebuie sa fim vigilenti.

“Aveți grijă când alegeți să cumpărați diverse produse, mai ales acum în perioada concediilor când, din dorința de a face profit, unii operatori economici pun în pericol sănătatea semenilor.
Palincă „falsă” a fost găsită la vânzătorii de produse tradiţionale din zona Bran, în urma unui control efectuat de către comisarii ANPC.
Acțiunea a fost coordonată de către preşedintele ANPC, Claudiu DOLOT, weekendul trecut, în zonele frecventate de turişti.
S-a descoperit că băutura era, de fapt,„o făcătură” din alcool rafinat cu esenţe.
Există riscul ca această băutură să fie periculoasă pentru cei care au cumpărat-o deja, tocmai din acest motiv s-a luat măsura imediată de oprire de la comercializare!
Așa-zisul producător expunea la vânzare pălincă, ţuică, vişinată, afinată, realizată spunea dânsul tradițional…din banane!
Este o chestiune care în mod sigur, poate prejuducia consumatorul şi îl poate pune în pericol, prin faptul că nu cunoaşte cu exactitate ce substanţe, soluţii, alcool, arome sau alte substanţe a folosit pentru producerea şi contrafacerea acestor băuturi alcoolice.
Este important să alegeți şi să cumpărați produse doar din locuri autorizate!
În cazul băuturilor alcoolice este obligatoriu să existe acel timbru cu serie.
Este important să apară pe etichetă toate informaţiile necesare de la producător, distribuitor, condiţii de depozitare, cât şi toată compoziţia existentă în acel produs.
În cazul de faţă nu putem discuta de niciun dintre aceste elemente, ca urmare s-a aplicat măsura de oprire de la comercializare a întregii cantităţi de produse şi bineînţeles, măsurile legale ce se impun împreună cu celelalte autorităţi care ne-au oferit sprijinul, respectiv Inspectoratul de Poliţie Județean Braşov şi Direcţia Regională Vamală Braşov.
Nu cumpăraţi astfel de produse, de la „așa-zişi producători autohtoni”, întrucât vă puneți sănătatea în pericol!”