Windows 10: Noua Amenintare Confirmata Oficial de Microsoft

Windows 10 cosmar

Windows 10 are confirmata in mod oficial de catre compania Microsoft o noua amenintare foarte serioasa la doar cateva zile dupa ce au fost lansate o serie de actualizari de securitate pentru a rezolva o vulnerabilitate foarte grava. Mai exact, daca zilele trecute Windows 10 a avut lansat un patch de securitate pentru a rezolva probleme foarte serioase ale Print Spooler, acum avem o noua confirmare pentru o alta vulnerabilitate majora descoperita in acelasi serviciu.

Windows 10 surprinde prin numeroasele vulnerabilitati care au tot fost descoperite de catre diversi experti in securitate informatica, iar situatia de acum este una paradoxala, cu o amenintare descoperita in serviciul care a avut rezolvata alta. Microsoft a confirmat aceasta problema foarte serioasa care exista tot in Print Spooler, iar din cauza ei un atacator poate prelua controlul asupra unui PC cu Windows 10 si poate fura o varietate de date, daca vrea asta.

Windows 10: Noua Amenintare Confirmata Oficial de Microsoft

Windows 10 are oferita si o posibila rezolvare pentru aceasta vulnerabilitate, Microsoft recomandand blocarea completa a acestui serviciu pentru a se evita situatia in care el este exploatat si impreuna cu el retele intregi. Microsoft ofera aceasta solutie pentru ca nu exista alta rezolvare deocamdata pentru aceasta problema serioasa a Windows 10, deci va trebui sa asteptam iar ca Microsoft sa mai lanseze noi patch-uri de securitate prin care sa acopere si aceasta noua. problema foarte serioasa.

“Există o vulnerabilitate la executarea codului la distanță atunci când serviciul Windows Print Spooler efectuează în mod necorespunzător operații de fișiere privilegiate. Un atacator care a exploatat cu succes această vulnerabilitate ar putea rula cod arbitrar cu privilegii de sistem. Un atacator ar putea apoi să instaleze programe; vizualizați, modificați sau ștergeți datele; sau creați conturi noi cu drepturi de utilizator complete. Soluția pentru această vulnerabilitate este oprirea și dezactivarea serviciului Print Spooler.”

Windows 10 are o problema extrem de grava raportata aici de catre compania Microsoft, sau cel putin asa este clasificata ea de catre americani, ca una critica, deci trebuie luata foarte in serios de catre oricine. Exact precum data trecuta, nimeni nu stie de cat timp va fi nevoie pentru ca Windows 10 sa aiba aceasta problema rezolvata de catre compania Microsoft, asa ca trebuie din nou sa avem foarte multa rabdare pentru ca situatia sa fie readusa la normal.

Windows 10 mai are si alte vulnerabilitati extrem de serioase la care compania Microsoft lucreaza in momentul de fata si este de asteptat ca ele sa fie rezolvate destul de curand de catre americani.