Planeta Saturn: Anuntul INCREDIBIL ce Parea Total Imposibil

Planeta Saturn sarpe

Planeta Saturn intra iar in centrul atentiei astazi dupa un anunt incredibil venit din partea oamenilor de stiinta, acestia dezvaluind ceva ce parea complet imposibil, dar care in final se pare ca se va transforma in realitate. Mai exact, luna Enceladus de langa planeta Saturn urmeaza ar putea fi explorata de catre cei de la NASA folosind un nou tip de robot in forma de sarpe, ceva ce nu era crezut ca fiind posibil de catre multi oameni de stiinta, dar realitatea ne arata altceva.

Planeta Saturn este in centrul a cel putin unei misiuni care este in plin proces de pregatire pentru lansare in momentul de fata, iar aceasta noua dezvaluire schimba complet perspectiva asupra a ceea ce poate fi descoperit. Puteti vedea in imaginea de mai jos cum arata acest robot special care este in dezvoltare de ani de zile, el fiind facut din articulatii artificiale si permite deplasarea pe orice fel de suprafata, inclusiv cea de pe luna Enceladus de langa planeta Saturn.

Planeta Saturn: Anuntul INCREDIBIL ce Parea Total Imposibil

Planeta Saturn nu poate avea suprafata explorata pentru ca nicio nava spatiala nu poate trece de atmosfera, insa in cazul lunii Enceladus lucrurile sunt complet diferite, mai ales ca o parte din suprafata e inghetata. Acest robot in forma de sarpe s-ar putea tara pentru a patrunde prin spatii foarte inguste care in mod normal nu sunt accesibile altor roboti mai mari, iar asa luna Enceladus de langa planeta Saturn ar putea avea si zone din interior descoperite.

“Un robot asemănător unui șarpe format din șuruburi uriașe și articulații flexibile care pot călători pe suprafețe dure sau libere și viermi în spații minuscule, cum ar fi tuburi și tuneluri, poate fi cheia explorării interiorului lunii înghețate a lui Saturn, Enceladus. În timp ce roțile sau picioarele pot străbate terenul mai eficient, roboții de tip șarpe au mai multe avantaje. Se pot conforma cu coturi strânse, iar secțiunea lor transversală mică le permite să se potrivească prin spații înguste care ar bloca alte modele de roboți.”

Planeta Saturn nu a avut pana acum explorata suprafata vreunei luni, insa acest robot numit ARCSnake ar putea sa ne dezvaluie multe dintre secretele lunii Enceladus printr-o metoda de explorare complet noua. Desigur ca el va mai trebui testat pana cand va fi pregatita pentru trimitere misiunea celor de la NASA catre luna Enceladus de langa planeta Saturn, dar ar putea fi o solutie foarte buna pentru a descoperi mai multe dintre secretele ascunse sub suprafata.

Planeta Saturn nu mai este in momentul de fata survolata de vreo sonda spatiala, insa este de asteptat ca urmatoarea misiune a celor de la NASA sa inceapa in cursul urmatorilor ani si sa dezvaluie multe secrete noi.