Planeta Jupiter: VIDEO ULUITOR cu un Eveniment Extrem de Rar

Planeta Jupiter transfer

Planeta Jupiter are un clip video uluitor publicat pentru intreaga omenire, iar el ne arata un eveniment extrem de rar care nu a fost vazut de foarte multa lume pana in momentul de fata in sistemul solar. Mai exact, in scurtul clip video de mai jos vedeti o “eclipsa” tripla cu trei dintre lunile pe care planeta Jupiter le are in momentul de fata, iar una similara urmeaza sa mai aiba loc abia peste 11 ani de zile, daca actualele calcule ale cercetatorilor sunt corecte.

Planeta Jupiter este cea mai mare din sistemul nostru solar, dupa cum unii dintre voi prea bine stiti deja, iar tocmai aceasta marime sta in centrul evenimentului care a avut loc in cursul ultimei saptamani. Nu vorbim despre o eclipsa in adevaratul sens al cuvantului, iar asta pentru ca evenimentul rar care a avut loc pentru planeta Jupiter este numit “tranzit” de catre oamenii de stiinta, lunile Ganymede, Europa si Callisto facand un “dans” neobisnuit aproape de suprafata sa.

Planeta Jupiter: VIDEO ULUITOR cu un Eveniment Extrem de Rar

Planeta Jupiter transfer luni

Planeta Jupiter are in mod obisnuit evenimente de acest gen in fiecare luna, dar ele implica o singura luna dintre cele 4 mari care o orbiteaza, adica Ganymede, Io, Europa si Callisto. In clipul video de mai sus puteti vedea toate cele 4 luni surprinse acoperind diverse regiuni de pe planeta Jupiter, insa trei dintre ele au si umbrele vizibile de pe Pamant, iar acesta este evenimentul care este atat de rar incat se va intampla abia peste 11 ani, conform calculelor.

Planeta Jupiter este atat de mare incat oricare dintre aceste luni poate acoperi doar o zona foarte mica din suprafata sa, iar ceea ce vedem in clipul de mai sus este o dovada a dimensiunilor sale uriase. Zonele acoperite de catre cele trei luni pe planeta Jupiter sunt, desigur, foarte mari, dar in comparatie cu marimea totala a planetei ele par infime, insa chiar si asa, evenimentele acestea sunt importante si ajuta oamenii de stiinta sa inteleaga mai multe despre corpurile cosmice.

Planeta Jupiter are foarte multe mistere care sunt departe de a fi dezvaluite, iar inregistrari precum aceasta nu fac decat sa ne arate din nou ceea ce omenirea observa prea rar.