Android: Problema Extrem de GRAVA ce Afecteaza Telefoanele

Android incurcat

Android are o noua problema extrem de serioasa descoperita pentru milioane de telefoane din intreaga lume, iar daca folositi acest sistem de operare, atunci ar fi bine sa stiti exact ce se intampla. Un nou tip de malware pentru telefoanele cu sistem de operare Android a fost descoperit, iar conform celor care l-au analizat, se pare ca el poate sa preia controlul total asupra unui telefon, iar apoi sa transmita datele din el catre serverele hackerilor, din pacate.

Android este vizat de catre malware-ul TangleBot, conform unor experti in securitate informatica, acestia descoperind noul software malitios ca fiind in distributie prin diverse aplicatii existente in magazine de aplicatii terte. Noul malware numit TangleBot a aparut pentru prima oara in luna septembrie a acestui an, expertii in securitate informatica spunand ca dupa instalarea unei aplicatii infectate in Android, malware-ul incepe sa obtina permisiuni pentru a face cam ce vrea prin telefoane.

Android: Problema Extrem de GRAVA ce Afecteaza Telefoanele

Android are utilizatorii vizati de catre acest nou atac prin distribuirea de link-uri catre aplicatii malitioase rin intermediul retelelor de socializare din intreaga lume, iar un numar mare de oameni pare sa fi fost pacalit deja. Din pacate, utilizatorii nu au cum sa se protejeze impotriva acestui malware decat prin evitarea instalarii de aplicatii malitioase, iar asta pentru ca Android nu contine protectii pentru chiar orice fel de malware, deci utilizatorii sunt cei care trebuie sa se protejeze.

“În urma unei veri aglomerate care urmărește răspândirea rapidă a malware-ului mobil FluBot în Europa și Australia, cercetătorii Proofpoint au observat încă o altă campanie de malware, denumită TangleBot, concepută pentru a fura informațiile sensibile ale utilizatorilor de dispozitive mobile. TangleBot a început să folosească năluci populare cu temă Covid pentru a păcăli utilizatorii de Android din Canada și Statele Unite să instaleze malware pe dispozitivele lor.”

Android este vizat in mod constant de diverse tipuri de malware, iar TangleBot este deocamdata distribuit in SUA si Canada, acolo unde exista destui utilizatori cu bani de la care sa fie furate date sensibile. Separat de furtul oricaror date din telefoanele cu sistem de operare Android, acest malware poate inclusiv sa monitorizeze conversatiile oamenilor, inclusiv locatia GPS, informatiile acestea fiind transmise catre serverele hackerilor care l-au creat.

Android este un sistem de operare gandit pentru a fi sigur, insa utilizatorii sunt cei care de cele mai multe ori instaleaza aplicatii cu malware si-i compromit securitatea chiar fara sa isi dea seama uneori.