Calea Lactee: ULUITOARE Descoperire ISTORICA pentru Omenire

Calea Lactee adunare

Calea Lactee este in centrul unei uluitoare descoperire istorica a omenirii, iar asta pentru ca oamenii de stiinta au observat ceva ce nu credeau ca vor vedea in viata lor in galaxia din care facem parte. Conform informatiilor publicate de catre oamenii de stiinta, in galaxia Calea Lactee a fost descoperit un fenomen de combinare intre doua grupari de stele care se afla la mare distanta fata de Pamant, procesul fiind totusi unui de foarte lunga durata.

Calea Lactee are foarte multe grupari de stele in interiorul sau, insa acesta este unup deschis, si vechi, in mod normal acestea fiind formate din nori de gaze si fragmente care exista in galaxie in diverse zone ale sale. In mod normal gruparile de stele deschise, clustere deschise, rezista ca un intreg in timp ce completeaza cateva orbite in jurul centrului galaxiei Calea Lactee, dupa care se disperseaza, insa oamenii de stiinta au observat in premiera unul vechi.

Calea Lactee: ULUITOARE Descoperire ISTORICA pentru Omenire

Calea Lactee are mii de clustere deschise descoperite pana acum, insa aceasta este prima oara cand se descopera unul vechi, dar si prima oara cand se descopera un eveniment de combinare intre doua de acelasi tip. Oamenii de stiinta care au facut aceasta descoperire in Calea Lactee spun ca asemenea tipuri de evenimente sunt extrem de rare, iar sansele ca ele sa se intample sunt in mod normal foarte reduse, insa iata ca inclusiv in aceste conditii vedem unul.

“Acesta este primul vechi grup de stele binare din galaxia noastră Calea Lactee. Am numit cele două clustere ca NGC 1605a și NGC 1605b. Este clar că NGC 1605a și b seamănă cu orice altceva pe care l-am văzut. Majoritatea grupurilor binare sunt tinere, ceea ce indică probabil că s-au format împreună dintr-un singur nor care s-a despărțit. Nu poate fi cazul unei perechi de vârste atât de diferite. În schimb, acești doi trebuie să fi trecut în derivă unul lângă celălalt și să se apropie suficient de mult de câmpurile gravitaționale care le-au determinat să interacționeze. Cei doi s-au apropiat atât de aproape de populația lor de stele.”

Calea Lactee este o sursa de foarte multe mistere pentru omenire, insa ceea ce au descoperit acum oamenii de stiinta este cu atat mai surprinzator pentru ca acele clustere par sa se fi format din acelasi nor. Separate la formare, clusterele par acum sa se combine in Calea Lactee, in loc sa se disperseze, iar asa ar urma sa dea nastere unui cluster nou format din stelele ambelor clustere, o premiera pe care oamenii de stiinta o urmaresc cu atentie.

Calea Lactee ramane sub atenta monitorizare a oamenilor de stiinta, iar acest lucru se pare ca va da nastere unor altor descoperiri extrem de importante in cursul urmatorilor ani de zile.