DSU Romania: Ce Inseamna un Sistem Integrat de Urgenta, care sunt Beneficiile (VIDEO)

DSU Romania Inseamna Sistem Integrat Urgenta Beneficiile (VIDEO)

DSU Romania a inceput campania de informare legata de activitatea sa in Romania, iar mai jos explica foarte clar ce inseamna un sistem integrat de urgenta in tara noastra, si ce beneficii aduce pentru cetateni un asemenea sistem dezvoltat cu foarte multa daruire in ultimii ani in Romania.

“Ce înseamnă un sistem integrat de urgență ? Și mai mult, ce beneficii aduce cetățenilor acest sistem integrat dezvoltat masiv în ultimii ani ?

Răspunsul este unul simplu și care nu are nevoie de prea multe cuvinte pentru a fi înțeles. Salvarea de vieți omenești .Dar pentru ca acest scop al nostru să poată fi realizat, chiar și astăzi, după atâția ani de eforturi, DSU alături de toate structurile de urgență care îl compun continuă lupta pentru modernizarea, perfecționarea și creșterea continuă a calității de răspuns la intervenții.

Un exemplu concret de conclucrare eficientă între structurile de urgență aflate în coordonarea DSU s-a realizat sub ochii noștri, ieri, la Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I.

Odată primit apelul prin stație care solicita echipajului aeromedical București intervenția de urgență la un accident rutier, în numai câteva minute, un medic, un asistent și un pilot au pornit deplasarea cu un elicopter SMURD în scopul de a acorda o nouă șanșă la viață.

Deși această misiune de salvare pare una normală și firească astăzi, nu trebuie uitat că acum câțiva ani, fără eforturile continue de consolidare a unui sistem integrat de urgență, fără tehnică de salvare performantă, fără resurse aero, toate aceste intervenții care sunt astăzi zilnice, nu ar fi putut fi îndeplinite în trecut.

La nivel național sunt operaționale 9 Puncte Aeromedicale : București, Târgu Mureș, Iași, Arad, Craiova, Constanța, Galați, Jibou, Caransebeș. Totodată, în curând se va operaționaliza și Punctul Aeromedical de la Brașov.

Acest sistem integrat de urgență nu ar fi putut da rezultatele dorite fără profesionalismul și sacrificiul tuturor salvatorilor (pompieri, paramedici medici și asistenți din cadrul SMURD, Ambulanță, UPU/CPU, voluntari, salvamont) care s-au adaptat nevoilor concrete ale cetățenilor.

Un astfel de exemplu de adaptare se observă în cazul prezentat mai sus, unde personalul Detașamentului Aeromedical București, format din medic și asistent SMURD își desfășoară activitatea atât în UPU-SMURD al Spitalului Clinic de Urgență București (Floreasca) cât și în prespital. Și acest caz nu este singular.

În structurile de urgență sunt profesioniști!

Doar împreună, cu eforturi comune și integrate salvăm vieți!”