Coronavirus Romania: Numarul Nou al Cazurilor Noi in 22 Mai 2022

Coronavirus Romania Numarul Nou Cazurilor Noi 22 Mai 2022

Coronavirus inca este prezent in mod activ in Romania in aceasta perioada, autoritatile din tara noastra continuand sa confirme in fiecare zi numeroase cazuri noi de infectare in randul oamenilor, ceva ce desigur ca este de asteptat, insa cifrele pe care le vedem in fiecare zi sunt din ce, in ce, mai mici, din fericire.

Coronavirus in Romania se transmite tot mai putin intens, conform informarilor zilnice care vin de la autoritati, iar desigur ca aceasta este o veste excelenta pentru noi toti in contextul in care pana in toamna autoritatile din Romania nu se mai asteapta la o crestere a numarului de infectari in tara noastra, ceea ce este o veste excelenta.

La nivel global numarul de cazuri noi de Coronavirus inregistreaza scaderi in anumite regiuni, dar si cresteri in altele, astfel ca vorbim despre o evolutie diferita in functie de fiecare regiune, cu cea mai rea situatie in Asia, acolo unde numarul de noi cazuri zilnice ramane in continuare destul de ridicat, din pacate.

“În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 192 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 128 mai puțin față de ziua anterioară. 18 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

*Referitor la „cazurile noi nealocate pe județe”, facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate și centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus.

**În ceea ce privește cazurile din străinătate, acestea sunt cazuri ale unor cetățeni care au venit în România fiind infectați în alte țări. Aceste cazuri au fost cuprinse în totalul cazurilor noi nealocate pe județe.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 14 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 631 cu 2 mai mult față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 101 persoane, cu 2 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 101 pacienți internați la ATI, 91 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 38 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 1 mai puțin decât în ziua anterioară și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

DECESE

Până astăzi, 65.652 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.

În intervalul 21.05.2022 (10:00) – 22.05.2022 (10:00) a fost raportate de către INSP 1 deces (bărbat), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 de ani.

Pacientul care a decedat avea comorbidități și era vaccinat.

TESTARE

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.974 teste RT-PCR ( 1.002 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.972 la cerere) și 6.931 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.084.778 teste RT-PCR și 9.980.518 teste rapide antigenice.”