DIGI Mobil: Anunt Oficial al Autoritatilor Romane, Vesti Proaste pentru Clienti

DIGI Mobil Anunt Oficial Autoritatilor Romane vesti Proaste Clienti

DIGI Mobil este unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din Romania, cu peste 4 milioane de clienti care-I folosesc serviciile in toata Romania, insa din pacate un anunt oficial vine cu vesti proaste. Vorbim despre un anunt oficial facut de catre cei de la ANCOM pentru romanii care folosesc servicii de telecomunicatii mobile in toata tara.

DIGI Mobil face parte dintr-un raport pe care autoritatile din Romania l-au publicat pentru a le dezvalui oamenilor cat de bune, sau nu prea bune, sunt serviciile de care beneficiaza. Conform acestui raport, operatorul ramane in continuare cu cele mai reduse viteze de internet mobil in Romania, dar nu foarte departe de Telekom.

Puteti vedea in imaginea de mai jos ca in cursul anului 2020 DIGI Mobil a avut viteze medii de download de 16.1 Mbps, si viteze medii de upload de 5.4 Mbps. Situatia s-a inrautatit in 2021, iar asta pentru ca vitezele de download au scazut la 14.8 Mbps, si cele de upload la 4.1 Mbps, iar daca diferenta vi se pare mica, ea este importanta.

DIGI Mobil ofera viteze foarte mici de internet mobil, iar ele fiind atat de mici, 1 Mbps in plus, sau in minus, conteaza cand vine vorba de navigare pe web, dar mai ales la streaming video. Nu doar vizualizarea de clipuri video pe YouTube e afectata de vitzlee mici, ci inclusiv redarea de continut pe Facebook, Instagram, TikTok, etc, pentru ca totul se va incarca greu.

DIGI Mobil Anunt Oficial Autoritatilor Romane vesti Proaste Clienti viteze internet mobil
Datele ANCOM privind vitezele de internet mobil in Romania.

In cazul vitezelor de upload, incarcarea pozelor, sau a clipurilor video, pe retele de socializare se va face extrem de greu, acelasi lucru fiind valabil pentru trimiterea de contintu catre alte persoane. Desigur ca DIGI Mobil are de ani de zile aceste probleme, cu viteze foarte mici pentru internetl mobil, iar nimic nu se va schimba prea curand, din pacate.

DIGI Mobil investeste constant in retelele sale de telefonie mobila, insa nu in cea 5G, care ofera vitezele mari de care au nevoie clientii sai din Romania. Desigur ca nici Telekom nu e foarte departe din acest punct de vedere, si acolo investitiile se fac cam la fel, dar vorbim totusi despre o experienta mai buna oferita clientilor din tara noastra.