Ministrul Educatiei: ULTIMA ORA, Deciziile Importante pentru Elevi si Scoli in Toata Romania

Ministrul Educatiei ULTIMA ORA Deciziile Importante Elevi Scoli Toata Romania

Ministrul Educatiei transmite intr-o informare de ultima ora un anunt privind o decizie extrem de importanta care a fost luata in mod oficial pentru elevii scolilor din intreaga Romanie, iar asta deoarece a avut intalniri bilaterale legate privind implementarea initiativelor pentru Spatiul European al Educatiei.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre ceea ce a fost discutat in cadrul acestor intalniri bilaterale, si despre cat de importante sunt masurile care ar trebui sa fie luate pentru implementarea initiativelor legate de aceste discutii, dar pentru ca totul sa se intample, va fi nevoie de timp.

“Am avut, astăzi, două întâlniri bilaterale cu reprezentanții Comisiei Europene, Joost Korte – director general în cadrul Direcției Generale Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune (DG EMPL) și Sophia Eriksson Waterschoot – director Tineret, Educație, Erasmus+ (EAC.B). În cadrul celor două întâlniri bilaterale, am discutat despre cooperarea pentru implementarea inițiativelor aferente Spațiului European al Educației.

Printre temele abordate, s-au regăsit reformele din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență pe care Ministerul Educației le coordonează, Anul European al Competențelor 2023, precum și sprijinul acordat copiilor, elevilor și studenților din Ucraina. Continuăm să sprijinim cele 14 instituții de învățământ superior românești în cadrul alianţelor europene de universităţi și ne dorim ca numărul acestora să crească în urma viitoarelor apeluri.

În acest sens, am invitat-o pe doamna Mariya Gabriel, Comisar european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, în România, pentru a intra în dialog cu reprezentanții instituțiilor de învățământ superior pe această temă. De asemenea, l-am invitat în România pe domnul Joost Korte, pentru a-i prezenta modul în care ne propunem să dezvoltăm consorțiile integrate pentru învățământ dual, inclusiv prin extinderea rutei la nivel universitar, precum și prin dezvoltarea campusurilor, care vor oferi infrastructura necesară pregătirii profesionale a tinerilor.

La prânz, am avut plăcerea să întâlnesc români ce lucrează în instituţii europene, cu care îmi propun să păstrez legătura pe dosarele relevante. Le mulțumesc tuturor reprezentanților Comisiei Europene pentru discuțiile constructive și pentru sprijinul acordat Ministerului Educației în vederea implementării priorităților naționale, în contextul inițiativelor specifice Spațiului European al Educației.

Mulţumesc, de asemenea, colegilor de la Romania in EU / România în UE, Ambasada Romaniei in Regatul Belgiei, colegei mele Alina Roiniță și echipei de la minister pentru pregătirea impecabilă a acestor două zile pline la Bruxelles.”