Volodimir Zelenski: Anunt Privind Tribunalul pentru Cercetarea Crimelor de Razboi

Volodimir Zelenski vorbeste in mod oficial despre discutiile avute cu partenerii internationali cu privire la crearea unui tribunal international pentru cercetarea crimelor de razboi, ceva sustinut inclusiv de catre Comisia Europeana la ora actuala.

Volodimir Zelenski vorbeste mai jos si despre ajutorul oferit de catre SUA in cursul acestei zile de la Washington venind un anunt conform caruia, ajutor de securitate in valoare de 1.2 miliarde de dolari va fi trimis in cursul perioadei urmatoare.

“Sunt mai multe vești bune de la partenerii noștri. Din ceea ce se poate spune public, există un nou pachet de apărare din Statele Unite. Suma totală este de 1 miliard 200 de milioane de dolari. Artilerie, protecție împotriva rachetelor și dronelor teroriste și alte lucruri pentru a ne întări apărătorii.

Îi mulțumesc președintelui Biden, Congresului – ambelor părți – și fiecărei familii americane pentru sprijinul neclintit și pentru puterea americană care ne face mai puternici.

De asemenea, lucrăm cu alți parteneri la pachete suplimentare de apărare pentru a adăuga noi oportunități pentru războinicii noștri.

Mulțumiri speciale parlamentului francez pentru decizia de astăzi de a recunoaște gruparea pseudoprivată Wagner rusă ca organizație teroristă. Acesta este ceva care ar trebui să fie adoptat de întreaga lume – fiecare manifestare a terorismului trebuie distrusă și fiecare terorist trebuie condamnat.

Și, desigur, astăzi, după ce statul terorist a încercat din nou să tortureze poporul nostru și a pierdut încă o dată în fața apărătorilor noștri ai cerului, mulțumesc Forțelor noastre Aeriene și tuturor războinicilor noștri din alte ramuri de trupe care asigură apărarea aeriană.

Slavă tuturor celor care apără Ucraina și ucrainenii! Mulțumim tuturor celor care, împreună cu noi, redau pacea și dreptatea Europei!

S-a adresat participanților la summitul coaliției (Core Group) privind crearea unui tribunal special privind crima de agresiune împotriva Ucrainei.

Trebuie să dovedim că agresorul a greșit în toate! Nu numai în calculele sale militare, nu doar în modul în care ne-a evaluat conducerea, statul și sistemele economice. Dar și în modul în care a evaluat atitudinea noastră față de justiție.

Valorile noastre sunt reale pentru noi. Și îi vom proteja! Și de aceea, vom face tot posibilul pentru ca autorul principal al acestei agresiuni și toți complicii săi să fie aduși în fața justiției pentru tot ce au făcut – fără excepție!

Mulțumim tuturor celor care apropie declanșarea tribunalului special pentru crima de agresiune rusă împotriva Ucrainei!”