Ministrul Educatiei: Anunturile Oficiale de ULTIMA ORA si Actiunile Luate pentru Scoli si Licee

Ministrul Educatiei Anunturile Oficiale ULTIMA ORA Actiunile Luate Scoli Licee

Ministrul Educatiei aduce in atentia tuturor romanilor doua anunturi oficiale extrem de importante, de ultima ora, iar asta pentru ca intr-o prima faza vorbeste despre reabilitarea uneia dintre cele mai vechi scoli din Oltenita, investitiile facute de catre autoritati asigurand faptul ca unitatea de invatamant va continua sa functioneze.

Ministrul Educatiei a decis deasemenea sa stabileasca si regulile pentru crearea consiliilor de administratie al unitatilor de invatamant preuniversitar, cu informatii mai multe disponibile mai jos, dar si pe website-ul ministerului, pentru cei care sunt dornici sa afle cum vor fi constituite oficial acestea.

“Un exemplu de implicare a autorităților locale este reprezentat de un spațiu şcolar care va fi ca nou, pentru elevii Școlii Gimnaziale „Prof. Lucian Pavel”, din Oltenița. Este una dintre cele mai vechi școli din zonă, care se află într-un amplu proces de reabilitare! Mă bucur să văd preocuparea primarilor pentru educație și pentru binele copiilor – ei au nevoie de un mediu sigur, dar, în același timp, prietenos și de resurse educaționale potrivite vremurilor în care cresc.

Iar implicarea autorităților locale este esențială în acest proces! Îmi doresc ca astfel de exemple să fie tot mai multe și școala să fie tot mai aproape de ceea ce merită copiii noştri! Consiliul de administraţie al unităţilor de învăţământ preuniversitar, denumit în continuare, în cuprinsul prezentei metodologii, consiliu de administraţie, este organul deliberativ de conducere.

Consiliul de administraţie al unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat se
constituie din 7, 9 sau 11 membri. Inspectoratele școlare județene (ISJ)/Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), denumite în continuare ”inspectorate școlare”, și, ulterior, Direcţiile judeţene de învăţământ preuniversitar/Direcţia Municipiului Bucureşti de Învăţământ Preuniversitar, denumite în continuare ”direcţii de învăţământ”.

In raport cu reţeaua şcolară, mărimea şi specificul fiecărei unităţi de învăţământ, stabilesc prin hotărâre a consiliului de administraţie, cu respectarea prevederilor prezentei metodologii, numărul de membri ai consiliilor de administraţie pentru fiecare unitate de învăţământ preuniversitar de stat şi îl comunică unităţilor de învăţământ până la începutul fiecărui an şcolar.

Pentru unitățile de învățământ particular și confesional, persoana juridică finanțatoare/ fondatorul stabileşte, cu respectarea prevederilor prezentei metodologii, numărul membrilor consiliului de administraţie pe care îl comunică inspectoratului școlar/direcției de învățământ, precum și structura și atribuțiile acestuia, până la începutul fiecărui an şcolar. Structura, organizarea şi funcţionarea consiliului de administrație al unităţilor care oferă activitate extraşcolară se stabilesc prin Regulamentul de organizare şi funcţionare al unităţilor de educaţie extraşcolară, aprobat prin ordin al ministrului educaţiei.”