Anunturile Armatei Romane privind Actiunile de ULTIMA ORA in care sunt Implicati Militarii!

Anunturile Armatei Romane Actiunile ULTIMA ORA Implicati Militarii

Armata Romana face o serie de anunturi de ultima ora cu privire la militarii romani si actiunile in care acestia sunt implicati la ora actuala, iar asta pentru ca MApN ne vorbeste in mod oficial despre exercitiile nationale si internationala in care sunt implicati un numar substantial de soldati romani.

Armata Romana aduce in atentia noastra, intr-o prima faza exercitiile din Brasov si Arges ale Brigazii 2 Vanatori de Munte, insa continua cu Eagle THunder, care se desfasoara in compania soldatilor din cadrul NATO, cu exercitiile din Polonia, tot in cadrul NATO, dar si modernizarea Colegiului National Militar “Stefan cel Mare”.

“Lecția învățată azi în poligon? “Rapiditatea este bună, dar precizia este totul.” (W. Earp). În poligoanele din Brașov și Argeș, militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” continuă perfecționarea deprinderilor de trăgători. EAGLE THUNDER Acțiunea nu se termină niciodată în Poligonul Cincu: militarii din Grupul de Luptă NATO (națiune-cadru Franța) s-au instruit alături de militari macedoneni, polonezi, portughezi și români în cadrul exercițiului „EAGLE THUNDER”, în perioada 12-19 ianuarie.

La activitatea de instruire au participat 433 de militari din Grupul de Luptă NATO și peste 150 din România și din detașamentele aliate dislocate în țara noastră. Exercițiul multinațional a inclus secvențe de luptă în zona urbană, trageri de infanterie și artilerie. Proiecte de modernizare la nivelul Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”.

Anul 2024 vine cu vești bune pentru Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”: două proiecte pentru modernizarea colegiului cu fonduri nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență. În efortul de a asigura un proces educațional de calitate, modern și incluziv pentru elevii colegiului, au fost accesate proiectele <Dotarea cu SMART LAB a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”>.

Care asigură înființarea la nivelul instituției a unui laborator digital inteligent, precum și proiectul <Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre”>, unde beneficiar este colegiul câmpulungean. Cele două proiecte vin în sprijinul elevilor, dotările fiind utile pentru disciplinele de studiu și reprezintă un concept modern de învățare virtuală, putând fi adaptate și profilului militar.

În vederea folosirii eficiente a acestor tehnologii, vor beneficia de stagii de formare, în țară și în străinătate, un număr de 36 de cadre didactice și de instructori militari. În Polonia, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană, Rotația a XIV-a, continuă instruirea în poligoanele din proximitatea bazei militare din Bemowo-Piskie. Punctul culminant al activităților de instruire în săptămână care a trecut l-a reprezentat exercițiul cu trageri de luptă cu complexele antiaeriene GEPARD.”