Schengen: Masurile IMPORTANTE pentru Aderarea Romaniei, Puse in Aplicare prin Parlamentul European

Romania pune in aplicare noi masuri importante pentru aderarea la Schengen, iata ce se va intampla in Parlamentul European incepand din februarie 2024.

Schengen Masurile IMPORTANTE Aderarea Romaniei Aplicare Parlamentul European

Aderarea Romaniei la Schengen fara controale impuse la granitele terestre ramane un subiect de actualitate in Parlamentul European, iar asta pentru ca, dupa cum puteti vedea si mai jos, europarlamentarul Victor Negrescu se va aduce in discutie diverse masuri pentru ca veto-ul pastrat de catre Austria sa dispara cat mai curand posibil, ceea ce este bine pentru noi.

Spatiul Schengen poate deveni mai sigur, iar Romania va juca un rol foarte important in securizarea sa, insa Victor Negrescu spune ca separat de promovarea aderarii la Schengen fara controale la granitele terestre, va incerca sa obtina si fonduri suplimentare pentru ca Romania sa puna in aplicare masuri suplimentare de protejare a frontierelor sale.

Romania a inceput deja sa deruleze o serie de programe care au menirea de a intari siguranta la granite si a pregati intrarea in Air Schengen, insa va fi nevoie de eforturi financiare suplimentare ale Comisiei Europene, pe masura ce presiunea de la granitele tarii noastre va creste, devenind practic principala protectie pentru intregul Spatiu Schengen.

“Săptămâna aceasta, în calitate de negociator-șef al Parlamentului European privind bugetul european de anul viitor, am început negocierile cu grupurile politice. Prioritățile mele în calitate de raportor sunt clare. Finalizarea aderării României la spațiul Schengen, securizarea frontierelor externe ale UE, finanțarea țărilor aflate în prima linie, precum România, și susținerea Republicii Moldova.

Toate aceste priorități riscă să fie afectate de decizia controversată a liderilor statelor membre care au propus tăieri la programele gestionate de Comisia Europeană în domeniul cercetării, sănătății, agriculturii și coeziunii europene. Cu o poziție comună puternică a Parlamentului European îi facem să se răzgândească așa cum am făcut-o și pe alte subiecte.”