Schengen: Masurile UE de ULTIMA Ora care vor Ajuta la Grabirea Aderarii Romaniei si Bulgariei

Schengen are pregatite o serie de noi masuri de ultima ora ale UE, care vor ajuta substantial la aderarea Romaniei si Bulgariei, fara vreo restrictie.

Schengen Masurile UE ULTIMA Ora Ajuta Grabirea Aderarii Romaniei Bulgariei

Schengen va trece in 2024 printr-o serie de schimbari majore, la care au lucrat multe state europene si care vor avea menirea de a face sistemul mult mai sigur si mai stabil, iar aderarea Romaniei si Bulgariei poate fi foarte mult grabita, deoarece se discuta despre suspendarea calatoriilor fara viza pentru cetatenii statelor terte, in interiorul Schengen.

Schengen este supus unei presiuni uriase in ultimii ani, din cauza numarului foarte mare de migranti care ajung legal sau ilegal si depun cereri de azil, Austria fiind doar una dintre tarile care se plange din cauza acestui fenomen si a blocat aderarea Romaniei la Schengen, insa Germania, Spania, Italia si Franta nu sunt prea multumite.

Schengen trebuie protejat de catre tarile care fac parte din sistem, pentru a continua sa existe, iar asta va asigura deasemenea aderarea Romaniei si Bulgariei, iar masurile precum restrictonarea traficului fara viza in interiorul teritoriilor din cadrul Spatiului Schengen ar putea fi una dintre masurile care sa ne ajute extrem de mult in viitor, asa cum ne dorim.

“Ambasadorii statelor membre UE (Coreper) au convenit poziția față de un proiect de regulament care actualizează un mecanism care permite UE să suspende călătoriile fără viză pentru țările terțe ai căror cetățeni sunt scutiți de obligația de a deține viză atunci când călătoresc în spațiul Schengen.

In vigoare raman urmatoarele motive de suspendare: creșterea substanțială a numărului de resortisanți ai țărilor terțe cărora li se refuză intrarea sau cărora li se consideră că au depășit șederea; creșterea substanțială a numărului de cereri de azil nefondate de la resortisanții unei țări terțe pentru care rata de recunoaștere este scăzută; scăderea cooperării cu UE în ceea ce privește readmisia persoanelor.”