Ministrul Educatiei: Masurile Extrem de Importante de ULTIM MOMENT Anuntate de Ligia Deca pentru Scoli

Ministrul Educatiei anunta o serie de masuri foarte importante pentru scolile, parintii si elevii din toata Romania, iata ce spune in mod oficial.

Ministrul Educatiei Masurile Extrem Importante ULTIM MOMENT Anuntate Ligia Deca Scoli

Ministrul Educatiei anunta masurile extrem de importante de ultim moment pentru scolile din toata Romania, iar asta deoarece Ligia Deca vorbeste in mod oficial despre activitatile de sprijin, dezvoltare si sanctiunile eficiente privind victimele si autoritii actelor de violenta din unitatile de invatamant.

Ministrul Educatiei ofera mai jos mai multe detalii cu privire la ceea ce ar trebui sa stie parintii, profesorii si elevii cu privire la masurile despre care se vorbeste, Ligia Deca aducand in imediata noastra atentie inclusiv o serie de informatii cu privire la Ziua Pamantului si ce ler ecomanda romanilor acum.

“Ce activități de sprijin, de dezvoltare și ce sancțiuni sunt eficiente în relație cu victimele și cu autorii actelor de violență? Cum sprijinim integrarea elevilor în colectivul clasei? Cum comunicăm cu părinții? Sunt întrebări la care ne răspunde Aura Stănculescu, profesor, consilier școlar și director la CMBRAE, în cadrul unuia dintre episoadele „Podcast de la Minister”, ce poate fi vizionat accesând linkul din comentarii.

Prevenirea violenței în școli necesită un efort de colaborare între elevi, cadre didactice, părinți și comunitate. Prin implementarea unor măsuri și strategii eficiente, putem crea un mediu sigur și armonios în care elevii pot învăța și se pot dezvolta în mod sănătos. Iată câteva strategii și măsuri pe care le puteți lua pentru a preveni violența în școli: Activități de informare și conștientizare în scopul prevenirii comportamentelor agresive, violente.

Promovarea valorilor nonviolente în toate activitățile educative; Implementarea politicii de toleranță zero față de violența în școală; Crearea unui mediu sigur din punct de vedere fizic (supraveghere video, acces controlat) și emoțional; Formarea personalului școlii în scopul creșterii competențelor de gestionare a conflictelor.

Promovarea implicării părinților; implicarea acestora în programe de prevenire și intervenție (întâlniri, ateliere, evenimente); Sprijinirea elevilor prin servicii de consiliere; Monitorizarea și evaluarea programelor de prevenire a violenței în mediul școlar. Aproximativ 6 din 10 elevi români consideră că schimbările climatice reprezintă o amenințare de mediu la nivel global.

În plus, 9 din 10 elevi vor să-și încurajeze colegii să depună eforturi pentru a proteja mediul înconjurător, conform studiului International Civic and Citizenship Education Study 2022. În contextul în care Guvernul României a adoptat Strategia națională privind educația pentru mediu și schimbări climatice 2023-2030, fiind pentru prima dată când țara noastră adoptă o astfel de strategie, Ministerul Educației continuă efortul de a integra învățarea și conștientizarea privind problemele de mediu.”