3 Comunicări Oficiale de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educației privind Sistemul de Învățământ din România

Ministrul Educației a publicat 3 comunicări oficiale de ultim moment, aducând în atenția elevilor noi măsuri pentru sistemul de învățământ din România.

3 Comunicări Oficiale ULTIM MOMENT Ministrului Educației Sistemul Învățământ România

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat lansarea programului de burse de cercetare și formare postuniversitară și postdoctorală „Vasile Pârvan” la Accademia di Romania din Roma și „Nicolae Iorga” la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Veneția. Aceste burse oferă o oportunitate unică pentru cercetătorii români de a-și dezvolta cariera academică în medii internaționale prestigioase.

Ministrul Educației susține că pentru anul 2025, vor fi acordate burse pentru o durată totală de 150 de luni, fiecare bursă având un cuantum lunar de 800 de euro. Beneficiarii acestor burse vor beneficia și de cazare gratuită în cadrul celor două instituții. Stagiile de bursă se vor desfășura pe o perioadă de minimum două luni consecutive și maximum doi ani universitari consecutivi, începând după data de 1 ianuarie 2025.

Cei interesați trebuie să transmită dosarele de candidatură electronic, la adresa de e-mail dosare.candidatura@roburse.ro, până la data de 8 noiembrie 2024, ora 14:00 (ora României).

Ministrul Educației informează că, între 1 august și 26 septembrie, sunt deschise înscrierile în programul FLEX 2025. Acest program oferă 30 de burse pentru elevii români care doresc să studieze în Statele Unite ale Americii pe parcursul anului școlar 2025-2026. Elevii vor fi găzduiți de familii americane, având astfel ocazia de a experimenta cultura și sistemul educațional american.

Mai mult, în baza protocolului semnat cu American Council for International Education, România va găzdui, începând cu acest an, elevi americani care vor studia în țara noastră timp de un an școlar, locuind la familii gazdă românești.

Ministrul Educației urează și mult succes celor peste 33.600 de candidați care vor susține, începând de mâine, probele examenului național de bacalaureat 2024, în a doua sesiune organizată în acest an. Examenul va începe cu probele de evaluare a competențelor, iar lucrările probelor scrise vor fi evaluate utilizând platforma de evaluare digitalizată.

Ligia Deca a subliniat că, pentru a îmbunătăți procesul de evaluare digitalizată, au fost trimise deja formulare de feedback profesorilor asistenți și evaluatorilor implicați în desfășurarea examenelor din această vară. Continuăm digitalizarea, deoarece aceasta este nu doar necesară, ci și extrem de utilă pentru eficientizarea procesului de evaluare, conform feedback-ului primit de la cadrele didactice.

Aceste inițiative reflectă angajamentul Ministerului Educației de a susține excelența academică și de a oferi oportunități valoroase pentru tinerii cercetători și elevi din România.