Cota de piata a iOS continua sa creasca in detrimentrul Android

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt cele mai “reusite” smartphone-uri ale companiei Apple de pana in prezent, ele reusind sa genereze o crestere substantiala a vanzarilor americanilor in intreaga lume, iar noi cifre prezinta o situatie extrem de buna pentru cei din Cupertino, dar ingrijoratoare pentru Android-ul celor de la Google. Daca ieri va spuneam ca iPhone 6 a cucerit China, ei bine astazi aflam ca nici Germania, Marea Britanie, Franta, Australia, Italia sau Spania nu sunt foarte departe, in aceste tari cota de piata a iOS-ului inregistrand cresteri in detrimentul Android-ului, care in aproape toate a inregistrat scaderi.

  In cele mai importante 5 tari europene cota de piata a iOS a crescut cu 2.9%, adica exact atat cat a pierdut Android-ul, insa cea mai mare crestere pentru iOS a fost inregistrata in Marea Britanie, de 8.6%, Franta, Germania, Italia sau Spania inregistrand cresteri modeste, de pana in 4%. La polul opus avem SUA, unde cota de piata a iOS a scazut cu 0.5% si Japonia, acolo Apple ramanand lider de piata in ciuda faptului ca a sa cota de piata a scazut cu 5.1%, iar asta intr-o tara in care lumea este “innebunita” dupa terminalele iPhone dezvoltate in Cupertino.

iOS cota de piata globala

 

  Informatiile din graficul de mai sus reprezinta o analiza a pietei globale a smartphone-urilor facute in perioada noiembrie 2014 – februarie 2015, deci cuprind atat perioada sarbatorilor de iarna, cat si pe cea anterioara lor, insa datele cu adevarat interesante vor fi cele care acopera perioada anterioara lansarii Samsung Galaxy S6 si HTC ONE M9.