Vaduva lui Steve Jobs a cumparat un Trust de Presa

Laurene Powell Jobs, vaduva legendarului Steve Jobs, a devenit de ceva timp unul dintre antreprenorii si filantropistii din Silicon Valley, iar acum a facut o miscare foarte interesanta. Mai exact, Laurene Powell Jobs a cumparat trustul de presa Atlantic Media, care printre altele are in adminsitrare website-uri precum The Atlantic, sau Quartz, deci cei de la Apple vor avea noi prieteni in presa din SUA.

Laurene Powell Jobs are o avere estimata la aproximativ 20 de miliarde de dolari, iar asta in principal multumita actiunilor mostenite de la fostul sau sot. Nimeni nu stie cat a cheltuit Laurene Powell Jobs pentru a cumpara trustul de presa The Atlantic, insa cu siguranta vorbim despre o suma de cateva sute de milioane de dolari, din moment ce fostul sau actionar majoritar l-a cumarat cu 10 milioane de dolari acum 20 de ani.

Laurene Powell Jobs a mai cumparat o parte dintre actiunile unui studio al Hollywood cu nu foarte mult timp in urma, dar a investit inclusiv in doua institutii de presa. Laurene Powell Jobs a fost intrebata acum cateva luni daca ar fi interesata sa cumpere vreun trust de presa si n-a dat de inteles ca ar fi dispusa sa faca asta, insa iata ca departe de ochii lumii s-au dus, cel mai probabil, negocieri destul de intense.

Laurene Powell Jobs a cumparat un trust de presa care a fost fondat acum 160 de ani, 33 de milioane de oameni citindu-i website-urile in fiecare luna. Trustul de presa detinut de catre Laurene Powell Jobs genereaza profit anual de aprope 10 milioane de dolari, deci nu vorbim despre o companie care avea probleme financiare, ci despre cu totul alte motive pentru achizitie, pe care probabil le vom afla in viitor.

“Laurene Powell Jobs, the Silicon Valley entrepreneur and philanthropist, has acquired a majority stake in Atlantic Media, the publisher of the Atlantic and digital properties like Quartz. Jobs, in a statement, called the Atlantic, “one of the country’s most important and enduring journalistic institutions,” and cited the links between her organization, the Emerson Collective, and the Atlantic’s founder, Ralph Waldo Emerson, who “created a magazine whose mission was to bring about equality for all people.””

vaduva steve jobs cumparat trust presa