Apple Watch a DOMINAT Piata Smartwatch-urilor si in 2018

apple watch dominat smartwatch 2018

Apple Watch a fost de departe cel mai popular smartwatch inclusiv in cursul anului 2018, dar asta n-ar mai trebui sa fie o surpriza pentru cineva, pentru ca nu e tocmai neasteptat. Mai exact, Apple Watch a fost de departe cel mai popular smartwatch vandut pe pietele din intreaga lume, totul multumita popularitatii avute de catre Apple Watch 4.

Apple Watch a scazut in 2018 de la 43% cota de piata la 37% din cauza concurentei, o companie chinezeasca numita Imoo ajungand pe locul 2 in urma Apple. Chinezii au intrecut inclusiv Samsung in vanzari, ceea ce e surprinzator, Fitbit si Amazfit avand parte de aceeasi situatie, insa americanii o duc, de departe, cel mai bine dintre toti.

apple watch dominat smartwatch 2018 vanzari

Apple Watch va inregistra o scadere in cota de piata si in 2019, estimarile spunand ca doar un punct procentual va disparea, deci vorbim despre o pierdere mai mica decat in 2018. Desi piata smartwatch-urilor nu se afla intr-o pozitie prea buna deocamdata, lucrurile se vor imbunatati cu siguranta in anii viitor, daca vor aparea si inovatii.

“Counterpoint Research Analyst, Satyajit Sinha, said, “Apple Watch shipments grew a solid 22% YoY in 2018. Apple Watch Series 4 was the star performer. It sold 11.5 million units during 2018, making it the best-selling model for the year. We believe its success was due to its focus on health-related features like ECG and fall detection. Further, it speaks volumes of how far Apple has come with Apple Watch as a meaningful health device.”