Planeta Saturn: Imaginea IMPRESIONANTA Publicata de catre NASA

Planeta Saturn vara

Planeta Saturn este iar in centrul unei imagini impresionante care a fost publicata de catre NASA pentru intreaga omenire, iar dupa cum puteti vedea, vorbim despre ceva care ar putea fi de mare ajutor pentru foarte multa lume care vrea sa inteleaga mai bine planeta. Mai exact, in imaginea de mai jos puteti vedea toate anotimpurile prin care trece planeta Saturn, dar si felul in care acestea influenteaza inelele care o inconjoara si o fac usor de recunoscut.

Planeta Saturn releva prin inelele sale unele dintre misterele care nu pot fi observate de la mare distanta de catre sondele spatiale care au fost trimise pentru a o monitoriza, iar recent am aflat despre nucleul sau in baza unor studii facute pentru inele. Acum cei de la NASA vor sa ne dezvaluie si felul in care se schimba inelele pe care le are planeta Saturn in functie de anotimpul in care se afla planeta, iar imaginea in sine e una de mare interes.

Planeta Saturn: Noua Imagine IMPRESIONANTA Publicata de NASA

Planeta Saturn vara anotimp

Planeta Saturn are inelele vizibile in mod diferit in functie de anotimpul in care se afla, astfel ca ele sunt mai usor de observat cand axa de rotire e indreptata spre soare, sau mai greu de observat cand ea este indreptata in directia opusa. Inelele pe care planeta Saturn le are sunt formate din multe gaze si resturi de obiecte care au fost prinse in atractia gravitationala a planetei, sau au fost aruncate din suprafata sa, ele fiind usor de observat doar din imediata sa vecinatate.

“Pe Saturn, inelele îți spun anotimpul. Pe Pământ, miercuri marchează un echinocțiul, momentul în care ecuatorul Pământului se înclină direct spre Soare. Întrucât marile inele ale lui Saturn orbitează de-a lungul ecuatorului planetei, aceste inele apar cel mai proeminent – din direcția Soarelui – când axa de rotație a lui Saturn indică spre Soare. Dimpotrivă, când axa de rotație a lui Saturn arată spre lateral, apare un echinocțiul și inelele de margine sunt greu de văzut nu numai de la Soare – ci de la Pământ.”

Planeta Saturn este prezentata in imaginea de mai sus in decursul a 11 ani de observatii facute de pe Pamant, astfel ca oamenii de stiinta au reusit sa vada felul in care s-au schimbat lucrurile in ceea ce o priveste. Avand in vedere ca o planeta trece prin schimbari majore o data la cateva milioane, sau sute de milioane de ani, pe planeta Saturn n-au fost observate pana acum decat detalii care erau vizibile inca de cand a fost planeta descoperita initial.

Planeta Saturn nu mai este in momentul de fata monitorizata de catre vreo sonda spatiala, insa agentiile spatiale intentioneaza sa trimita in urmatorii ani sonde care sa monitorizeze lunile din imediata sa vecinatate.