Primul sindicat al angajatilor Apple ar putea lua nastere in curand

Din exterior universul Apple pare a fi unul perfect in care toata lumea e fericita, angajatii muncesc si produc sume enorme de bani iar Apple ii rasplateste cu varf si indesat. In interiorul companiei lucrurile sunt putin diferite pentru ca destul de multi angajati considera ca nu sunt tratati corect de catre Apple. Cu ocazia impinirii a 10 ani de la deschiderea primului magazin Apple s-ar putea sa asistam si la nasterea sindicatului angajatilor companiei Apple. Angajatii partii de nord vest a SUA au facut un site numit Apple Retail Workers Union care probabil va fi baza in jurul careia va lua nastere noul sindicat.

We are launching today to get fellow employees, shoppers, and the world know that we work in one of the most demanding retail environments while suffering through unfair treatment and compensation among many other various issues… We deserve better. Our time has come.

Ca angajatii vor un sindicat care sa le apere interesele nu e deloc neobisnuit insa va fi interesant cum va reactiona Apple si Steve Jobs in aceste conditii. Daca un sindicat se va naste in SUA unde exista doua treimi din totalul magazinelor Apple atunci probabil in fata acestuia vor raspunde si eventualele sindicate organizate in magazinele Apple internationale.