Video: iMessage pentru iOS 5 trimite mesaje, poze, filme, contacte catre orice iDevice

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uEuO829m0_g[/youtube]

iMessage este un nou sistem de comunicare dezvoltat de Apple special pentru iOS care ne va permite sa trimitem mesaje text, poze, clipuri video, contacte, etc, direct din aplicatia Messages catre orice alt posesori de iPhone, iPad sau iPod Touch. Nou sistem de mesagerie este asemanator cu BlackBerry Messenger si unii deja au prevestit moartea sistemului de comunicare al celor de la RIM insa deocamdata iMessage este inca departe de a fi lansat si departe de a fi functional. Ma chinui de ieri fara succes sa il folosesc pe iPhone-ul meu insa din pacate persoanele cu care am incercat sa port o discutie imi apar ca neavand instalat iOS 5. Pentru ca serviciul sa devina activ trebuie sa aveti iOS 5 instalat si persoana cu care incercati sa conversati trebuie sa aiba iOS 5 instalat. Atunci cand trimiteti un mesaj din aplicatia Messages, contactul respectiv este verificat in serverele Apple pentru a  se stabili daca are iOS 5 instalat sau nu. Daca are iOS 5 instalat atunci puteti folosi iMessage, daca nu are iOS 5 instalat atunci un semn de avertizare va este afisat in aplicatie si ii puteti trimite doar un SMS.

Lasand la o parte problemele mele cu iMessage, sa vedem cum functioneaza. De indata ce se determina ca persoana catre care doriti sa trimiteti un mesaj are iOS 5, butonul Send din aplicatia Messages va deveni albastru(este verde pentru mesaje SMS) si mesajul pe care il veti trimite voi nu va fi taxat. iMessage ne permite sa conversam prin internet cu prietenii nostri folosind o retea 3G sau Wi-Fi si tot ce trimitem prin iMessage nu este taxat insa consuma trafic de internet deci trebuie sa aveti un abonament cu trafic maricel. Fie ca vorbim de mesaje text, poze, filme, contacte, orice se trimite pe internet insa daca o poza are 1 MB sau un film are 20 de MB atunci atat veti consuma cand il trimiteti si atat va consuma cel care il primeste si il deschide.

Buna, stim cum functioneaza, dar daca nu am un iPhone si un numar de telefon atunci cum il folosesc? Pe iPod Touch sau iPad iMessage functioneaza prin intermediul unei adrese de e-mail exact precum in cazul FaceTime. Faceti un contact, ii adaugati o adresa de email in locul unui numar de telefon si puteti conversa cu acea persoana in voie. Apple ofera si posibilitatea de a dezactiva complet trimiterea mesajelor SMS deci veti trimite mesaje prin iMessage atat celor care a un iPhone cat si celor care au un iPod sau o tableta iPad.

Cand veti putea folosi iMessage? Abia in toamna cand va fi lansat oficial iOS 5.