iDevice.ro review: iPhone 3GS vs iPhone 4 vs iPhone 4S

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=msH0H0hptOM[/youtube]

  iPhone 3GS este disponibil pe piata de peste 2 ani de zile si din pacate noul iOS 5 incepe sa arate limitele hardware-ului vechiului terminal al companiei din Cupertino. iPhone 4S este mult mai rapid decat iPhone 3GS din toate punctele de vedere: navigare web, deschidere aplicatii, facut poze, rulat jocuri, si vorbim despre doua terminale care nu au jailbreak. Cred ca in momentul de fata oice posesor de iPhone 3GS se poate gandi serios la un upgrade catre un iPhone 4 sau un iPhone 4S pentru ca pe masura ce vor fi lansate versiuni noi ale iOS 5 vor fi implementate si mai multe functii iar diferentele in ceea ce priveste performantele vor creste considerabil.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=072uaOfmpbE[/youtube]

    In cazul iPhone 4, diferentele in ceea ce priveste performantele sunt mai mici dar exista. In meniuri veti observa cele mai mici diferente intre terminalul iPhone 4 si iPhone 4S insa cand vine vorba de incarcat pagini web lucrurile se schimba. Paginile cu foarte multe elemente grafice se vor incarca mult mai greu pe iPhone 4 si navigarea prin ele este mai greoaie insa in paginile web simple diferentele vor fi minore. iPhone 4S incarca paginile web mai repede multumita noului sau procesor insa chiar si in aplicatii vom vedea continutul afisat mai rapid decat pe terminalul iPhone 4. In aplicatii precum App Store sau iTunes Music Store iPhone 4S nu are acelasi lag precum iPhone 4 si asta se datoreaza din nou procesorului dual-core implementat de catre Apple.

     Deocamdata foarte putine jocuri sunt compatibile cu noul iPhone 4S insa observati ca si cele vechi se deschid mai repede pe noul terminal al companiei Apple. Jocurile dezvoltate dupa lansarea iPad 2 par a beneficia cel mai mult de sporul de performanta ause de chip-ul A5 si aceste diferente vor creste in viitor dupa ce dezvoltatorii isi vor actualiza aplicatiile pentru iOS 5 si noul terminal iPhone 4S. Daca Apple va implementa mai multe functii noi in iOS 5-ul sau exista posibilitatea ca diferentele de performanta dintre cele doua terminale sa creasca simtitor.

     In momentul de fata un posesor de iPhone 4 probabil nu va simti nevoia de a trece la un iPhone 4S si va astepta cu 1/2/3 secunde mai mult la deschiderea unui joc/a unei aplicatii sau cu 5 – 10 secunde mai mult pentru deschiderea unei pagini web, dar pe viitor s-ar putea sa existe multi care vor dori sa cumpere iPhone 4S-ul mai rapid.

     Pentru materialul video multumirile merg catre evoMAG.