Apple ar putea obtine o suspendare a deciziei care da dreptul Motorola de a bloca vanzarile de iDevice-uri in Germania

   Sambata dimineata va spuneam ca Motorola a obtinut in Germania o decizie prin care o instanta recunoaste faptul ca Apple a incalcat doua brevete de inventie ale companiei Motorola si ca in baza acestei decizii s-ar putea impune o interdictie de vanzare a iDevice-urilor in statul european. Motorola nu si-a aratat deocamdata intentiile de a impune aceasta interdictie insa Apple ar putea obtine o suspendare a deciziei initiale. Conform unor avocati germani, Apple ar putea obtine aceasta suspendare temporara si ea ar ramane activa pana la o rejudecare a cazului facuta de catre un alt complet de judecata.

The Friday decision will have business impact — in my view, within weeks — if Apple fails to persuade the court to suspend the enforcement of the injunction, but Apple is fairly likely to achieve a temporary suspension until a second, substantive, court decision. That substantive decision can be appealed to a higher regional court and possibly all the way up to the Federal Court of Justice of Germany, and during such an appeals process (which can take years), the appellate courts would again have to decide whether to allow the injunction to be enforced or whether to suspend it until the next ruling.

   Practic cei de la Apple s-ar putea salva deocamdata, sau chiar pentru termen lung, daca fac apel impotriva deciziei date in cursul zilei de vineri de o instanta germana insa daca nu fac acest lucru vor putea fi obligati sa opreasca vanzarile de iDevice-uri in Germania. Cativa avocati germani si-au dat cu parerea in legatura cu victoria celor de la Motorola si au conchis ca vanzarile de iDevice-uri pot fi blocate chiar si in baza deciziei de vineri care a fost obtinuta prin neprezentarea avocatilor Apple in sedintele de judecata derulate in respectivul caz.

   Va fi interesant de vazut cum va aborda Apple situatia insa teoretic, compania din Cupertino poate prelungi acest proces pentru cativa ani de zile fara ca produsele sale sa fie interzise pe piata din Germania.