Cablurile Lightning vandute de producatori terti nu vor incarca terminalul iPhone 5

  In continuarea articolului de astazi despre cablul Lightning care isi rearanjeaza dinamic pinii, va spun ca orice alte cabluri vandute de producatori terti nu vor incarca terminalele iPhone 5. Acest lucru are drept cauza faptul ca in cablul Lightning se regaseste un chip de autentificare care furnizeaza curent pinilor si implicit terminalului iPhone 5, iar Apple este singura companie care cumpara aceste chip-uri, ce desigur ca au fost special modificate. Desigur ca producatorii de accesorii vor desface cablurile pentru a vedea ce se ascunde in ele si la un moment dat fie vor vinde versiuni neoficiale ale sale, care ar putea functiona, fie vor lua licenta de la Apple pentru a le produce, insa pana atunci nu cumparati cabluri de acest gen.

“There is basically no way [third-party adapters] are functional cables,” Peter told Apple Insider. “You can’t just build a Lightning cable by making something with the same shape and connectivity.” That means that all those third-party connectors out there will fit the ports on your devices, sure, but they probably aren’t going to actually work. What looks like a $10, $20, or $30 savings could very well wind up being a waste, so if you’re in a hurry, official adapters are probably the best bet.

  In momentul de fata doar Apple vinde cabluri Lightning care functioneaza cu iPhone 5 si nu va hazardati sa achizitionati altele de pe diverse website-uri de licitatii deoarece se pare ca ele vor fi doar “de decor”. S-a speculat ca Apple va fi singurul furnizor al acestor cabluri si se pare ca zvonurile au fost adevarate, insa cred ca peste cateva luni de zile compania va oferi si altora posibilitatea de a reproduce si vinde oficial acest gen de cabluri.